02.06.2021

Onsdag d. 9. juni kl. 11 indvies legepladsen i gårdrummet ved Børn og Unge på Regionshospitalet Gødstrup.

Legepladsen giver både plads til boldspil, leg og afslapning, og samtidig er der mulighed for motoriske test og anden faglig udredning, der indgår i behandlingen af børn og unge.

- Det er helt fantastisk. Vi får en kreativ legeplads til leg, terapi og undersøgelser. Et rum, hvor faglighed og leg spiller sammen med tilbud til børn og unge fra 0-17 år. Vi glæder os meget til at dele denne gave med de familier, børn og unge, der kommer til os. siger Marianne Bækager Jensen, der er oversygeplejerske på Børn og Unge.

Donation på 1.8 millioner kroner

Legepladsen er blevet designet særligt til Regionshospitalet Gødstrup og muligheden for at bruge gårdrummet til faglige vurderinger af børnene har vægtet højt.

Ud over det har gårdrummet mulighed for klatring, løb, forskellige spil og en masse sjove legeredskaber. Samlet pris 1,8 millioner kroner.

Om baggrunden for donationen fortæller direktør Jørgen Ladekjær, Vestjylland Forsikring:

- Da vi hørte at Gødstrup grundet besparelser ikke selv var i stand til at etablere det udendørs lege- og træningsrum, så var vi klar til at hjælpe med projektet. For os virker det rigtigt, at støtte projektet, der forhåbentligt gør det til en bedre oplevelse for det enkelte barn og familien at være indlagt på hospitalet.

- Det er virkelig en flot gave, og den falder på et tørt sted. Budgettet til gårdhaverne på Regionshospitalerne har været noget af det første, der blev beskåret, i forbindelse med besparelser i byggeprojektet. Derfor er vi ekstra taknemmelige for, at en privat donation på denne måde kan skabe glæde for de børn og deres familier, der får deres gang her, siger Ida Götke, der er sygeplejefaglig direktør på Hospitalsenheden Vest.

Praktiske oplysninger

Indvielsen af gårdrummet finder sted onsdag d. 9. juni kl. 11.00 på Hospitalsparken 35, 7400 Herning.

Hospitalsenheden Vest vil være vært ved en lille forfriskning.

Til stede vil være:

  • Medarbejdere og ledelse fra Hospitalsenheden Vest
  • Direktør Jørgen Ladekjær, Vestjylland Forsikring
  • Medlem af Brugerrådet på Hospitalsenheden Vest Karina Kragelund
  • Børn og lærere fra Tjørring Skole

Pressen er velkommen til at deltage i arrangementet. Husk gyldigt coronapas.

For tilmelding kontakt kommunikationskonsulent: Dorthe Gærup Nielsen på 61379386 eller dogani@rm.dk