15.06.2021

AmbuFlex bliver samlingspunktet for regionens PRO-aktiviteter. Her får du bl.a. hjælp, hvis din afdeling ønsker en ny PRO-løsning, hvis implementeringen af en eksisterende løsning halter, eller du mangler sparring omkring PRO og patientkommunikation.

Det unikke ved det nye center er den brede sammensætning af kompetencer. Centeret udvikler og implementerer PRO-løsninger, forsker i anvendelsen af PRO i klinisk praksis og videreudvikler løbende det understøttende IT-system, der for nylig har opnået CE-mærkning.

Geografisk er kompetencerne samlet i AmbuFlex på Hospitalsenheden Vest. Her har man siden 2010 arbejdet med udvikling og implementering af PRO-løsninger både i Region Midtjylland og i de øvrige regioner.

Stor efterspørgsel på PRO-løsninger

- Gennem årene har vi udviklet og implementeret mere end 50 PRO-løsninger i tæt samarbejde med klinikere og patienter. Nu kan vi mærke, at stadig flere får øjnene op for, hvad PRO kan bidrage til. Derfor giver det god mening, at der nu er etableret et selvstændigt center, så det er tydeligt, hvor man kan få hjælp og rådgivning, siger Louise Pape Larsen, der er leder af AmbuFlex.

- Særligt det seneste år har der været rift om nye PRO-løsninger. Flere afdelinger har under covid-19 omlagt fysiske konsultationer til telefonkonsultationer og har i den forbindelse set stor værdi i at kunne følge udviklingen i patientens symptomer og bivirkninger i hjemmet.

En PRO-løsning, udviklet af AmbuFlex, består af et sygdomsspecifikt spørgeskema, en klinisk udviklet farvekode og et understøttende IT-system.

Fakta

  • I dag er ca. 30.000 patienter oprettet i AmbuFlex-systemet fordelt på 53 forskellige PRO-løsninger på 70 afsnit i Region Midtjylland.
  • Hver hospitalsenhed i Region Midtjylland har sin egen lokale PRO-koordinator, der i samarbejde med AmbuFlex understøtter implementeringen og forankringen af de udviklede løsninger.
  • AmbuFlex udvikler også spørgeskemaer og tilhørende farvekoder til andre regioner.
  • Koncern Kvalitet er AmbuFlex' bindeled til det nationale og tværregionale arbejde med PRO.

Flere oplysninger

Læs mere om AmbuFlex på www.ambuflex.dk