02.06.2021

Palle Juelsgaard flytter jobbet sydpå og bliver ny lægefaglig direktør i Præhospitalet i Region Midtjylland. Han er i dag lægefaglig direktør i Region Nordjylland, men vil fra 15. august arbejde med ambulancer, lægebiler og akutlægehelikoptere fra en base i Aarhus.

Den nye direktør betræder ikke ukendt land, men har en lang erfaring i det midtjyske sundhedsvæsen. Han er uddannet speciallæge i anæstesiologi og har en betydelig erfaring i præhospitalt arbejde, udvikling og undervisning. Han har medvirket til at etablere akutlægebilerne i Region Midtjylland, den sundhedsfaglige tilstedeværelse i vagtcentralen og den organisation, der driver akutlægehelikopteren. CV'et fortæller om en række lederstillinger, herunder 5 år som ledende overlæge på Aarhus Universitetshospital.

I mange år har han dog selv arbejdet i frontlinjen, både som ambulancelæge, koordinerende beredskabslæge og som læge på akutlægehelikopteren. I 10 år har han desuden været læge i Rigspolitiets aktionsstyrke.

- Det er både en dygtig leder og en person med indgående kendskab til frontpersonalets verden, vi nu byder velkommen i Præhospitalet. Området er i en rivende udvikling og har stort politisk fokus, så der er brug for de mere end 20 års ledererfaring og det dybe kendskab til det faglige område, som Palle Juelsgaard stiller med, siger Anders Kjærulff, koncerndirektør i Region Midtjylland.

Selv ser Palle Juelsgaard frem til at komme helt tæt på de store opgaver, som skal løses de kommende år i Region Midtjylland.

- Jeg gælder mig til at give mit bidrag i udviklingen af Præhospitalet, i de store udbudsforretninger og i samarbejdet med både kommuner og almen praksis. Og så bliver det dejligt igen at komme tæt på personale, netværk og relationer i det præhospitale miljø i regionen, siger Palle Juelsgaard.

Palle Juelsgaard er 61 år, bor i Aarhus og har to voksne børn.

Han afløser Per Sabro Nielsen, der har valgt at gå på pension.

Fra 15. august vil ledelsen i Præhospitalet bestå af Palle Juelsgaard og præhospital direktør Henning Weihrauch Voss.