25.05.2021

Der var godt nyt til 43 midtjyske kulturprojekter på dagens regionsrådsmøde. Region Midtjylland sender i alt 7,732 mio. kr. afsted til udvikling inden for kunst og kultur.

Efter endnu en lang nedlukningsperiode i kulturlivet og udsigt til en sommer, der stadig byder på restriktioner, er der nu hjælp af hente for hele 43 store og små kulturprojekter i Region Midtjylland. Projekterne får samlet set 7,732 mio. kr. og har det til fælles, at de alle er med til at skabe oplevelser og udvikling i en branche, der stadig er hårdt ramt af corona-situationen.

- Store dele af kulturlivet er i knæ efter mere end et år med corona, og det er derfor vigtigt for os at kunne bidrage til at hjælpe kulturinstitutioner, foreninger og kunstnere i en tid, som stadig er svær for mange. Vi har savnet kulturoplevelserne, der plejer at samle os, og det seneste år har virkelig understreget, at kunst og kultur spiller en rigtig vigtig rolle i vores samfund, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Corona-erfaringer bliver til ny kunst

Cirka fem mio. kr. af det samlede beløb gives til større udviklingsprojekter med bred regional relevans, som gennemføres i partnerskaber på tværs af regionen. Herudover uddeles knap tre millioner kroner til mindre kulturprojekter, som skal understøtte udvikling, omstilling og eksperimenter i et kulturliv præget af corona-udfordringer.

Samtlige udviklingsprojekter er skabt i samarbejde mellem flere aktører i regionen, og emnefeltet spænder bredt. En del af projekterne arbejder aktivt med corona-krisen - både i den fysiske udformning af kulturoplevelserne og som tematisk omdrejningspunkt.

- Vi har oplevet en utrolig kreativitet og innovation på kulturområdet i løbet af det seneste års tid, og det har været fantastisk at se, hvordan kunsten og kulturen gennem nytænkende metoder stadig har formået at nå os og give en følelse af fællesskab under de helt umulige vilkår, der har været. Nu kommer kulturlivet til at være en vigtig del af vores refleksion og bearbejdelse af den tid, vi har været igennem, siger formand for Udvalg for Regional Udvikling, Jørgen Nørby (V).

malt web.jpeg

Maltfabrikken i Ebeltoft er blandt modtagerne af årets regionale kulturudviklingsmidler. Kulturcentret i Ebeltoft får støtte til den europæiske konference for kulturhuse "Cultural Impact Now!", som blev udskudt fra sidste år på grund af corona, samt til projektet "Regionale Kulturcentre" skabt i samarbejde med bl.a. Slagteriet i Holstebro og Institut for X/Godsbanen i Aarhus. Foto. Maltfabrikken

Flere oplysninger

  • Regionsrådsformand, Anders Kühnau (S), tlf. 2360 2768 / kuhnau@rr.rm.dk
  • Formand for Udvalg for Regional Udvikling, Jørgen Nørby (V), tlf. 2945 5261 / norby@rr.rm.dk
  • Kontorchef for Sundhedsinnovation, Kultur og Uddannelse Henrik Lodberg, tlf. 2325 3813 / Lodberg@ru.rm.dk

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer kan findes på www.rm.dk/politik/regionsradsmedlemmer