11.03.2021

For at sikre at ingen vacciner spildes, åbner alle vaccinesteder i Region Midtjylland nu ventelister til rest-vacciner.

Inviterede borgere, der endnu ikke er vaccineret mod Covid-19, kan dagligt inden kl. 11 skrive sig op til en restvaccine fra vaccinestederne i Region Midtjylland.

Hospitalsenheden Vest åbnede tirsdag 9. marts, som forsøg, op for en daglig venteliste til restvacciner.

Udover at være inviteret til vaccination skulle borgere kunne møde op med kort frist på et vaccinested i enten Herning, Holstebro, Lemvig, Struer, Ringkøbing og Ikast.

Forsøget gik godt. Derfor tilbyder alle vaccinesteder i Region Midtjylland nu, at du hver dag kan skrive dig på venteliste til en restvaccine.

- En god løsning fra Hospitalsenheden Vest er lynhurtigt taget i brug på alle hospitaler i Region Midtjylland. Det er samarbejde, når det er bedst, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Ventelisten har gjort det nemt for vaccinestederne at sikre, at restvacciner ikke går til spilde.

- Vi har i dag fået meldingen om, at AstraZeneca-vaccinen er sat på pause, mens den bliver undersøgt for mulige bivirkninger. Den situation er højst beklagelig og gør det endnu vigtigere at undgå spild af de to øvrige vacciner, hvor vi fortsætter som planlagt, siger Anders Kühnau.

Ny venteliste hver dag

Melder du dig på ventelisten inden kl. 11, kan du blive ringet op, hvis vaccinestedet har vacciner i overskud sidst på dagen.
Det er et krav, at du på dagen kan møde op til vaccination senest 30 min. efter, at vaccinestedet har ringet dig op.

Vaccinestederne sorterer ventelisten efter alder, så de ældste på ventelisten bliver tilbudt en rest-vaccine først.

Du kan kun melde dig til en restvaccine via særlige hjemmesider. Link til hjemmesiderne findes på corona.rm.dk.

De oplysninger, du indtaster, når du skriver dig i køen, bliver kun brugt i forbindelse med restvaccination. Oplysningerne bliver ikke gemt. Derfor gælder din tilmelding kun for den dag, du skriver dig op.

Fakta

  • Inviterede borgere, der endnu ikke er vaccineret mod Covid-19, kan dagligt inden kl. 11 skrive sig op til en restvaccine fra vaccinestederne i Region Midtjylland.
  • Muligheden for at skrive sig på venteliste til en restvaccine blev 9. marts lanceret som forsøg af Hospitalsenheden Vest.
    Tilbudet udvides nu til alle vaccinesteder i Region Midtjylland.
  • Ventelisterne til restvacciner skal sikre, at ingen vacciner går til spilde.

Find link til de lokale venteliste-hjemmesider under fanen
+Hvordan kommer jeg på venteliste til en restvaccine?

Kontakt