03.03.2021

Solveig Klok Matthesen er pr. 1. marts 2021 ny ledende overlæge for Røntgenafdelingen i Hospitalsenheden Vest.

Som ledende overlæge skal Solveig Klok Matthesen blandt andet være med til at tegne udviklingen af Røntgenafdelingens profil og stå i spidsen for samlingen af Røntgenafdelingens to største røntgenafsnit på Regionshospitalet Holstebro og Herning til én stor røntgenafdeling på det nye akutsygehus, Regionshospitalet Gødstrup.

Solveig Klok Matthesen kommer fra en stilling som afdelingslæge ved Røntgenafsnittet i Holstebro, hvor hun har arbejdet siden 2018, parallelt med en post som tillidsrepræsentant.

"Solveig interesserer sig for ledelse, dialog og samarbejde, og har stærke ambitioner for den videre udvikling af Røntgenafdelingen og det radiologiske speciale. Hun kender allerede Røntgenafdelingen rigtig godt, og vi er meget glade for at kunne indlede et godt samarbejde med hende som en del af afdelingsledelsen", siger lægefaglig direktør Jens Friis Bak.

Høj faglighed og plads til forskellighed i Gødstrup

Selv ser Solveig Klok Matthesen blandt andet frem til være med til at videreudvikle Røntgenafdelingens høje faglighed med plads til forskellighed på det nye Regionshospitalet Gødstrup.

"Jeg har både mødt et fagligt højt niveau og et samarbejde uden lige, og jeg er meget interesseret i, at Røntgenafdelingen fortsat blomstrer i fremtiden som én stor afdeling. Det bliver udfordrende og spændende, og jeg glæder mig meget over at kunne tage hul på opgaven", siger Solveig Klok Matthesen.

Solveig Klok Matthesen blev uddannet læge (cand.med.) ved Aarhus Universitet i 2006, og blev ph.d. i Nefrologi i 2013. Hun blev uddannet radiolog i 2017, og har været ansat som afdelingslæge på Røntgenafsnittet på Regionshospitalet Holstebro siden februar 2018.

Som ledende overlæge udgør Solveig Klok Matthesen afdelingsledelsen i Røntgenafdelingen i Hospitalsenheden Vest/Regionshospitalet Gødstrup sammen med overradiograf Rikke Grøftehave Nielsen.

Solveig Klok Matthesen er 44 år, og bor sammen med sin mand og to børn i Hornshøj ved Holstebro.

Ny ledende overlæge Solveig Klok Matthesen kommer fra en stilling som afdelingslæge ved Røntgenafsnittet på Regionshospitalet Holstebro

Foto: Martin Orvad

Fakta om Røntgenafdelingen

I alt 166.000 patienter undersøges årligt på Røntgenafdelingen. Døgnet rundt udføres der akut MR-skanning (apopleksi), CT-skanning, ultralyd og konventionelle røntgenundersøgelser på hospitalet, der rummer kræftkirurgi, lungekræftudredning, hoved-halskræft-udredning, diagnostisk enhed, onkologi og hæmatologi.

Røntgenafdelingen har blandt andet et tæt samarbejde om PET/CT-skanning på hospitalets nuklearmedicinske afdeling, og der foregår løbende udvikling af funktionerne, aktuelt indenfor MR-skanning af prostata med bioptering via fusionsultralyd.

Flere oplysninger