25.03.2021

Susanne Nøhr og Flemming Randsbæk er ansat som ledende kliniske lektorer for Videreuddannelsesregion Nord, som koordinerer og planlægger lægers videreuddannelse til speciallæger i Region Nordjylland og Region Midtjylland.

To nye ledende kliniske lektorer skal fremover cementere samarbejdet mellem Aalborg Universitet, Aarhus Universitet og Videreuddannelsesregion Nord, som står for lægers videreuddannelse til speciallæger i Region Nordjylland og Region Midtjylland.

Den ene, Susanne Nøhr, er uddannet speciallæge i gynækologi og obstetrik og er uddannelseskoordinerende overlæge på Aalborg Universitetshospital.

Hun har været postgraduat klinisk lektor i medicinsk pædagogik ved Aarhus Universitet siden 2007 og bliver per 1. april 2021 ny ledende klinisk lektor for den postgraduate lægelige kompetenceudvikling ved Aalborg Universitet i samarbejde mellem Videreuddannelsesregion Nord og Aarhus Universitet.

- Jeg ser stillingen som ledende lektor som en attraktiv fortsættelse af mit mangeårige engagement inden for medicinsk pædagogik og postgraduat uddannelse og som en mulighed for at styrke Aalborg Universitets engagement i lægelig videreuddannelse, siger Susanne Nøhr.

Den anden nye ledende kliniske lektor er fra 1. februar 2021 Flemming Randsbæk, som er uddannet speciallæge i karkirurgi og er ansat som overlæge ved Kirurgisk afdeling, Karkirurgisk Klinik i Hospitalsenhed Midt.

Han kommer fra en stilling som ledende overlæge ved Forsvarets Sanitetskommando, og har tidligere arbejdet som koordinerende klinisk lektor ved Hospitalsenhed Midt.

Han bliver nu ny ledende klinisk lektor for den postgraduate lægelige kompetenceudvikling ved Aarhus Universitet i samarbejde mellem Videreuddannelsesregion Nord og Aalborg Universitet.

- Jeg glæder mig til stillingen, hvor jeg kan udleve min årelange interesse og erfaring for pædagogisk udvikling og undervisning af yngre kolleger og medicinstuderende fra mine vekslende ansættelser som overlæge, og som klinisk lektor ved Aarhus Universitet, siger Flemming Randsbæk.

Ny struktur og ledelse af den postgraduate udvikling

Mads Skipper, sekretariatschef for lægelig videreuddannelse Region Nord, glæder sig til samarbejdet med de to nye ledende lektorer om udviklingen og rådgivningen inden for den postgraduate lægelige kompetenceudvikling i Videreuddannelsesregion Nord.

- Jeg ser frem til at byde Susanne og Flemming velkommen og sammen med dem bidrage til at læger i den postgraduate uddannelse er kompetente og veluddannede, så vi kan styrke patientsikkerhed og kvalitet, siger Mads Skipper.

Strukturen med to ledende kliniske lektorer er en del af et nyt samarbejdsfelt mellem Videreuddannelsesregion Nord, Region Midtjylland og Region Nordjylland samt de sundhedsvidenskabelige fakulteter på henholdsvis Aarhus Universitet og Aalborg Universitet. 

Formand for Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord, Lone Winther, glæder sig meget til samarbejdet.

- Vi har arbejdet længe for at få inddraget begge universiteter i Videreuddannelsesregionen i vores pædagogisk udviklende funktion inden for den lægelige videreuddannelse, og jeg ser frem til samarbejdet med begge ledende kliniske lektorer. De vil kunne være med til at udvikle og fastholde videreuddannelsesregion Nords flotte førende position inden for lægelig uddannelse, siger Lone Winther Jensen.

Fakta

Susanne Nøhr er 64 år.

Hun er uddannet:

 • Med. fra Odense Universitet i 1985
  Speciallæge i gynækologi og obstetrik i 1996.
  Ph.d. fra Aarhus Universitet i 2001.
 • Master i læreprocesser fra Aalborg Universitet i 2012.
 • Susanne Nøhr har siden 2005 været uddannelseskoordinerende overlæge på Aalborg Universitetshospital.
 • april 2021 tiltræder hun som ledende klinisk lektor for den postgraduate lægelige kompetenceudvikling ved Aalborg Universitet og Videreuddannelsesregion Nord.

Flemming Randsbæk er 54 år.

Han er uddannet:

 • Med. fra Aarhus Universitet i 1996
  Speciallæge i karkirurgi 2009
  Ph.d. fra Aarhus Universitet juni 2001.
 • Flemming Randsbæk har siden 2018 været ledende overlæge ved Forsvarets Sanitets Kommando.
 • Han er pr. 1. februar 2021 tiltrådt som ledende klinisk lektor for den postgraduate lægelige kompetenceudvikling ved Aarhus Universitet og Videreuddannelsesregion Nord.

Flere oplysninger

 • Susanne Nøhr, ny ledende klinisk lektor ved Aalborg Universitet og Videreuddannelsesregion Nord. Tlf. 9766 6263, mail noehr@rn.dk
 • Flemming Randsbæk, ny ledende klinisk lektor ved Aarhus Universitet og Videreuddannelsesregion Nord. Tlf. 5092 2350, mail fleran@rm.dk
 • Mads Skipper, Sekretariatschef for Videreuddannelsessekretariatet Region Nord. Tlf. 6146 3137, mail madsskip@rm.dk
 • Lone Winther, Formand for Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse, Videreuddannelsesregion Nord, og lægefaglig direktør Regionshospitalet Randers. Tlf. 4027 8297 mail lonewint@rm.dk