30.09.2021

Aarhus Universitetshospital skal hjemtage rengøringsopgaven og samle alle serviceopgaver i én jobkategori, der udelukkende rummer hospitalsansatte og uddannede serviceassistenter. Det besluttede et flertal i regionsrådet i Region Midtjylland onsdag.

Når kontrakten med det firma, der gør rent på Aarhus Universitetshospital (AUH) udløber i 2023, kommer opgaven ikke i nyt udbud.

Regionsrådet har tidligere besluttet, at alle serviceassistentopgaver, skal løses af uddannede serviceassistenter, ligesom det er tilfældet på regionens andre hospitaler.

Indtil nu har det dog ikke ligget fast, om serviceassistenterne på AUH skulle være ansat på hospitalet eller hos en privat arbejdsgiver. Men i dag stemte et flertal i regionsrådet for, at hjemtagelse er den bedste løsning.

- Ansættelsen af serviceassistenterne på AUH giver den bedste sikkerhed for, at vi har faguddannet personale, der kan levere ensartet høj kvalitet til patienterne, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Analyse af markedet

Forud for regionsrådets beslutning er gået et forløb, hvor virksomheden Dansk Servicerådgivning har udarbejdet en analyse af, om det rent fagligt var muligt, at en ekstern leverandør vil kunne løse serviceassistentopgaven.

I analysen konkluderer konsulentfirmaet, at der er ikke noget fagligt belæg for at antage, at en ekstern leverandør ikke skulle kunne løse hospitalsserviceassistenternes rengørings- og serviceopgaver, og at der dog vil være en risiko for, at en del af de kompetencer, der anvendes i forhold til ydelsen på konkrete områder, må undværes i en periode, indtil de erhverves på ny af en ekstern leverandør.

Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti og Kristendemokraterne stemte imod. Partierne ønskede at forlænge kontrakten med det nuværende firma frem til september 2025. Og at der næste år udarbejdes et forslag til at udbyde opgaverne i serviceassistentkonceptet på AUH indenfor det område, hvor rengøringsopgaverne i dag er udbudt. Her ønskede partierne også et forslag til uddannelse af de nuværende medarbejdere inden for området, der ikke i dag er uddannede serviceassistenter.

Se sagen på regionsrådets dagsorden – inkl. analyse fra Dansk Servicerådgivning

 

Flere oplysninger