15.09.2021

Den røde løber er rullet ud og flaget er hejst. For i dag blev Neurorehabilitering Midt på Tagdækkervej i Hammel oficielt indviet.

Det blev naturligvis markeret på flotteste vis med taler, snoreklip og musik ved husorkesteret bestående af borgere og ansatte fra tilbuddene på Tagdækkervej.

Udover regionsrådsformand Anders Kühnau, der forestod snoreklippet, var eksperter fra Hjerneskadeforeningen og Hammel Neurocenter inviteret til at holde faglige oplæg.

Neurorehabilitering Midt er en milepæl inden for hjerneskadeområdet og positionerer Region Midtjylland som en af de førende i Danmark inden for specialiserede tilbud til voksne med senhjerneskade. Derfor var det også en glad afdelingsleder Lone Aagaard der, sammen med områdechef Ann Frederiksen, i dag fejrede indvielsen:

- Det har været en lang og spændende proces. Derfor er det også fantastisk at være kommet så langt og se at alle de intentioner vi havde, nu er blevet en realitet. Vi har fået et fantastisk hus, som er speciel indrettet til rehabilitering af borgere med erhvervet hjerneskade.

Neurorehabilitering Midt er bygget med støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond under fokusområdet "Socialt byggeri med målbar effekt". Fondens bidrag har muliggjort et byggeri i særklasse og finansieret en evaluering, der skal dokumentere effekten.

Wienberg Architects har stået for processen med at inddrage brugerne og har udviklet projektet frem til et udvidet skitseforslag til Neurorehabilitering Midt. CASA Arkitekter har med baggrund i Wienbergs skitser færdiggjort projektet ved at tilrette myndigheds- og brugerønsker. Projektet er herefter udbudt i storentrepriser.

Tak for en festlig dag til alle de fremmødte, der var med til at markere dagen.

 

Tekst: Didde Ketley Pedersen
Fotos: Jesper Hviid LarsenKlik på billeder for at se i stor udgave