02.09.2021

Ledende sygeplejerske i Hospitalsenhed Vest (HEV), Dagny Kloster, er ansat som ny leder for Vikar Region Midt pr. 1. oktober.

Organisatorisk og fysisk hører Vikar Region Midt til på AUH, men vikarbureauet varetager en regional funktion og formidler vikarer til alle Region Midtjyllands hospitaler og botilbud på det specialiserede socialområde i regionen. Vikarbureauet har cirka 1.600 vikarer og en administrativ stab.

- Dagny Kloster kommer med en omfattende ledelseserfaring fra både hospitalsverdenen i Region Midtjylland og fra den kommunale sektor. Senest har hun dygtigt ledet vaccineindsatsen i Vest. Med Dagny får vi en udviklingsorienteret leder, som tydeligt vil lede udviklingen af vikarbureauet til gavn for de mange kunder og sikre, at vikarer og medarbejdere i afdelingen vil kunne honorere kundernes ønsker om kvalitet og samarbejde, siger hospitalsdirektør Poul Blaabjerg på vegne af AUH's hospitalsledelse.

Foto: Søren Braad Andersen

Stor regional ledelseserfaring

Den nye vikarbureauchef arbejder i dag som leder af COVID-19-vaccinationsprogrammet i den vestlige del af Region Midtjylland og har samtidig siden 2020 været ledende sygeplejerske for det nationale forskningsprojekt Aktiv Patientstøtte, HEV.

Før dette var Dagny Kloster fra 2016 til 2018 rådgivningschef i Børn og Unge i Holstebro Kommune og fra 2011 til 2016 ledende oversygeplejerske i børneafdelingen, HEV.

Fra 2006 til 2010 var hun hotelleder Patienthotellet på daværende Silkeborg Centralsygehus, og før dette fungerede hun som afdelingssygeplejerske på Parenkymkirurgisk Afdeling på samme hospital fra 1995-2006. 

Dagny Kloster har en diplomuddannelse i sygepleje fra 2003, en regional lederuddannelse fra 2016 og en Master of Public Governance fra Aalborg Universitet fra 2018. Hun afløser den nuværende leder, Lone Kaae-Sørensen, som går på pension.