26.08.2022

Konstitueret cheflæge, Stefano Londero, fra Øre-, Næse- og Halskirurgi på AUH, er ansat som ny cheflæge i afdelingen pr. 1. september.

- Stefano har været konstitueret i stillingen siden januar, og i den tid har han til fulde vist, at han kan løfte opgaven som cheflæge. Han har et indgående kendskab til afdelingen og er respekteret af sine kollegaer, og kombineret med både talent og interesse for ledelse, giver det et solidt afsæt for, at Stefano nu bliver fastansat i cheflægestillingen. Det er vigtigt for Stefano, at han kan bevare den tætte kontakt til klinikken, og den kontakt, er det aftalt, at han bevarer fremadrettet. Vi er i sikre på, at Stefano sammen med chefsygeplejerske Ann Fredborg kan føre Øre-, Næse- og Halskirurgi godt ind i fremtiden, siger hospitalsdirektør Poul Blaabjerg.

Stefano Londero er uddannet i medicin fra Syddansk Universitet i 2007, hvorfra han også er ph.d. i 2015. Stefano Londero kom til Øre-, Næse- og Halskirurgi på AUH i 2017 som afdelingslæge med speciale i skjoldbruskirtel og biskjoldbruskirtler.

I 2019 blev han overlæge i afdelingen og i 2021 ligeledes også kirurgisk funktionsledende overlæge. Samme år påbegyndte han også på Region Midtjyllands lederuddannelse.

Stefano har siden 2017 været klinisk lektor på Aarhus Universitet. På universitetet har han forskellige funktioner i forhold til de medicinstuderende herunder underviser i færdighedstræning i øre-, næse- og halssygdomme, forelæser om skjoldbruskirtel og biskjoldbruskirtler og er eksaminator i øre-, næse- og halsspecialet.

Stefano Londero er gift, far til tre og bor i Risskov.

Fra 1. september udgør afdelingsledelsen i Øre-, Næse- og Halskirurgi på AUH af cheflæge Stefano Londero og chefsygeplejerske Ann Fredborg. Stillingen som lærestolsprofessor er vakant.