20.12.2022

Chefsygeplejerske fra Kirurgisk Afdeling i Randers bliver 1. februar ny chefsygeplejerske på Hjertesygdomme ved Aarhus Universitetshospital

Eva Hansen er uddannet sygeplejerske fra Sygeplejeskolen i Aarhus i 2002. Hun har været sygeplejerske, klinisk vejleder og koordinator på Mave- og Tarmkirurgi i Tage-Hansens Gade og afdelingssygeplejerske samme sted fra 2010. I 2014-17 var hun viceområdechef i Magistraten for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, hvorefter hun blev chefsygeplejerske på Kirurgisk Fællesafdeling på Regionshospitalet Randers.

- Eva Hansen har solid ledererfaring, og hun skal være med til at skabe rammerne for, at Hjertesygdomme fortsat giver den bedste patientbehandling og udvikler de højt specialiserede funktioner. Og så har hun gode forudsætninger for at være med til at sikre et stærkt samarbejde med kommunerne og med de andre hjerteafdelinger i Region Midtjylland, siger lægefaglig direktør Claus Thomsen.

Hjertesygdomme på Aarhus Universitetshospital er en af verdens bedste hjerteafdelinger og ligger på en 29. plads på Newsweeks ranking af hjertemedicinske afdelinger. Hjertesygdomme undersøger, behandler og varetager rehabilitering af hjertepatienter inden for alle områder af det hjertemedicinske speciale. I samarbejde med Hjerte-, Lunge- og Karkirurgi og Intensiv på AUH behandler afdelingen nogle af landets mest syge hjertepatienter.

- Jeg glæder mig til at møde alle de dygtige og engagerede medarbejder i afdelingen og til at arbejde med ledelse i Danmarks største hjerteafdeling, som er kendt for høje ambitioner om at være spydspids regionalt, nationalt og internationalt. Jeg vil arbejde engageret ind i en retning, hvor Hjertesygdomme også står stærkt i fremtiden, siger Eva Hansen.

Stillingen som chefsygeplejerske på Hjertesygdomme blev ledig, da Rikke Degn blev ansat som sygeplejefaglig direktør på Regionshospitalet Gødstrup. Afdelingsledelsen på Hjertesygdomme består fra 1. februar 2023 af cheflægerne Christian Gerdes og Jacob Thorsted Sørensen samt klinisk lærestolsprofessor Jens Cosedis Nielsen og chefsygeplejerske Eva Hansen.

Flere oplysninger