09.12.2022

Der er i forbindelse med en rutinekontrol blevet fundet E. coli-bakterier i drikkevandet i en af bygningerne på Regionshospitalet Randers.

Torsdag eftermiddag modtog Regionshospitalet Randers resultatet af en stikprøvekontrol, der blev foretaget den 1. december, som viste et forhøjet tal, der kan indikere, at der er bakterier i hospitalets drikkevand.

- Ud fra et forsigtighedsprincip indførte vi med det samme et forbud om at drikke og bruge vandet fra hanerne på hele hospitalet. Torsdag aften kunne vi dog frigive størstedelen af hospitalet igen, da det stod klart, at der kun var tale om forhøjede tal fra én måling i bygning C, siger overlæge og beredskabsleder Helge MacIntyre. 

Nødprocedure fortsætter weekenden over

Der er indført nødprocedurer i de berørte afdelinger og klinikker i bygning C, der nu får leveret vand udefra. Den procedure opretholdes weekenden over, mens hospitalet afventer svar på nye prøver, der bliver taget fredag.

- Vi forventer først at få svar på prøverne mandag, så vi opretholder nødberedskabet weekenden over. Vi har med sårbare patienter at gøre, derfor er vi ekstra forsigtige, siger Helge MacIntyre.

Kontakt

  • Kommunikationschef, Janni Ord Lundager, 2052 1370