21.12.2022

I dag har Region Midtjyllands regionsråd fordelt 3,9 mio. kr. til tre projekter, der har søgt støtte fra regionens kultur- og eventpulje. Projekterne spænder bredt, men har det til fælles, at de sætter Midtjylland på verdenskortet.

VM i styrkeløft i Viborg, kapsejladsen World Match Racing Tour i Struer og op mod 8.000 europæiske korsangere i Aarhus.

Det er de tre projekter, som over i alt to ansøgningsrunder har søgt og nu modtager støtte fra regionens kultur- og eventpulje. Tilsammen har regionsrådet bevilget 3,9 mio. kr. til projekterne. Puljen har til formål at tiltrække og gennemføre store internationale kultur- og sportsevents i Region Midtjylland.

- Vi har efterhånden en stolt tradition med at afholde store internationale events her i regionen. Jeg er glad for, at vi nu er med til at udbygge vores position og støtter, at vi åbner vores landsdel endnu mere op for det store udland, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

For at få støtte fra regionens kultur- og eventpulje skal arrangementerne have en markant international betydning samt spille sammen med regionsrådets regionale udviklingsstrategi.

Desuden har det været et krav, at ansøgningen beskriver, hvordan arrangementet gennemføres på et bæredygtigt grundlag – også i forhold til FN's verdensmål.

- Vi arbejder for at skabe rammerne for det gode liv i det midtjyske. Her spiller et rigt kulturliv en stor rolle - men vi går ikke på kompromis med miljøet. Derfor er det vigtigt for os, at bæredygtighed er tænkt ind i arrangementerne, og det glæder mig at se, at man sagtens kan arrangere og gennemføre store events på et bæredygtigt grundlag, siger Anders Kühnau.

Regionsrådets bevilling af 3,9 mio. kroner fra kultur- og eventpuljen efterlader 1,725 mio. kroner i puljen. Rådet har derfor besluttet at omdisponere 0,783 mio. kr. til kulturudviklingspuljen og 0,942 mio. kr. til puljen for kultur som sundhedsfremme.

Fakta om kultur- og eventpuljen

  • Regionsrådet har oprettet en kultur- og eventpulje for at tiltrække og gennemføre store kultur- og sportsevents med en markant international karakter i Region Midtjylland.

  • Puljen har tidligere givet støtte til events som VM i ridesport i Herning i 2022, "The Ocean Race" Aarhus i 2023 og Ishockey-VM i Herning i 2025.

  • I 2022 var der oprindeligt 5,59 mio. kr. til rådighed i puljen.
     
  • Regionsrådet har ikke afsat nye midler til kultur- og eventpuljen.