18.02.2022

Regionshospitalet Horsens indtager en førsteplads i den kåring, Dagens Medicin gennemfører i dag af landets bedste hospitaler og behandlinger. Opgørelsen er baseret på kliniske data. 

Regionshospitalet Horsens stryger for første gang helt til tops i Dagens Medicins opgørelse over landets bedste hospitaler og behandlinger. 

Hospitalet indtager førstepladsen på baggrund af et højt gennemsnit inden for behandlingskvalitet. Hospitalet er blevet vurderet på i alt 20 behandlingsområder. 

- Det flotte resultat vidner om et højt fagligt niveau på Regionshospitalet Horsens. Det kræver en holdindsats at skabe gode resultater, så topplaceringen skyldes i høj grad den engagerede måde, som medarbejderne arbejder sammen om patienterne på i Horsens, siger regionsrådsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S). 

Dagens Medicin baserer sin opgørelse på kliniske databasetal fra primært 2020 samt patienttilfredshed målt ved den landsdækkende patienttilfredshedsundersøgelse LUP'en fra 2020. De kliniske data vægter 90 procent, mens patienttilfredsheden vægter 10 procent i den samlede vurdering. 

Tæt samarbejde giver høj kvalitet 

På Regionshospitalet Horsens glæder hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen sig over dette års ekstraordinært flotte placering.

- Førstepladsen er en cadeau til hospitalets medarbejdere. Det er deres fortjeneste, at vi lykkes så flot som et samlet hospital endda i en tid, hvor vi både har skullet håndtere corona og samtidig behandle et stort antal akutte patienter. Alligevel er det lykkedes at fastholde en høj kvalitet i behandlingen af patienterne. Det er meget flot og ikke mindst godt for patienterne, siger hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen. 

- Vi har tradition for at gøre tingene sammen på hospitalet, og det er uden tvivl det tætte og tværfaglige samarbejde, som er med til at skabe den generelt høje kvalitet i patientbehandlingen.

Delt 1. plads med Vejle 

I opgørelsen over de enkelte behandlinger vinder Regionshospitalet Horsens to førstepladser inden for henholdsvis astma og rygsøjlegigt sammen med en række øvrige placeringer i top-tre. Det bringer hospitalet op på en samlet score på 93,3 og dermed en førsteplads, som deles med hospitalet i Vejle.

Placeringen som landets bedste mellemstore hospital vil blive markeret på hospitalet ved flere lejligheder bl.a. mandag den 21. februar.

Kontaktoplysninger: 

  • Lisbeth Holsteen Jessen, hospitalsdirektør, tlf. 2120 4844.
  • Nils Falk Bjerregaard, lægefaglig direktør, tlf. 2286 0649.
  • Hanne Sveistrup Demant, sygeplejefaglig direktør, tlf. 7842 5006.