07.01.2022

Snart kan inviterede borgere også blive vaccineret mod COVID-19 på flere apoteker i Region Midtjylland

Region Midtjylland og apotekerne (APOVAC) har indgået aftale om, at apoteker kan tilbyde vaccination mod COVID-19.

- Det er glædeligt at apotekerne vil hjælpe med vaccineindsatsen. Aftalen sikrer endnu flere borgere let adgang til vaccination i nærområdet. Apotekerne yder et væsentligt bidrag i at sikre hurtig vaccination mod COVID-19 til alle, der ønsker det, siger regionsrådsformand Anders Kühnau.

Apotekerne vil fra 11. januar tilbyde vaccination i takt med, at de får vaccinedoser leveret. Se hvor og hvornår du kan blive vaccineret på det nationale kort på corona.rm.dk.

Apoteker tilbyder vaccination med Pfizer til inviterede borgere over 12 år.

Ingen tidsbestilling på apoteker

Vaccination på apoteker tilbydes som udgangspunkt uden tidsbestilling. Opstår der lange køer, vil apoteket kunne skrive ventende op til en kø-plads.

- Det er en kæmpestor opgave, samfundet står over for, når mange skal vaccineres mod COVID-19 på kort tid. Det er klart, at apotekerne gerne hjælper med. Apotekernes medarbejdere har allerede lang erfaring med at vaccinere mod influenza og lungebetændelse - og mange borgere har god erfaring med at blive vaccineret på apoteket. Apotekerne er tæt på borgerne, og vi håber, at den lette tilgængelighed er med til at sikre, at flere bliver vaccineret. På den måde kan vi være med til at understøtte Region Midtjyllands vaccinationsindsats, siger Bjarne Kalø, Direktør i APOVAC F.M.B.A.

Du bestemmer selv, om og hvor du ønsker vaccination. Vaccination mod COVID-19 tilbydes på et apotek, på regionens vaccinesteder, hos private Practio og Carelink, samt hos mange praktiserende læger.

Forhindret? Husk at afbestille

Husk at afbestille eventuelle bookede tider på vacciner.dk, hvis:

- du bliver forhindret i at udnytte din tid.

- du er smittet med COVID-19 og derfor forhindret.

Andre kan overtage din tid, hvis du afbestiller senest to timer før du skulle være vaccineret.

Fakta

 • COVID-19 vaccinationer tilbydes til inviterede borgere:
  • Over 12 år på nogle apoteker. Som udgangspunkt uden tidsbestilling. Hvis lang kø åbnes for opskrivning i kø – eller et nyt tidspunkt en anden dag
  • Over 5 år hos mange praktiserende læger. Med tidsbestilling hos den læge, du ønsker vaccination hos.
  • Hos Practio i hhv. Herning Messecenter og Aarhus Syd, samt Carelink i Viborg. Primært med tidsbestilling på vacciner.dk
  • På Region Midtjyllands vaccinesteder. Med tidsbestilling på vacciner.dk
 • Se alle tilbud om vaccination mod COVID-19 på corona.rm.dk.
 • Disse apoteker vil fra 11. januar tilbyde vaccination mod COVID-19 (se åbningstider mv. på linket herover) 

Kontakt