05.01.2022

Afdelingssygeplejerske, Signe Marie Mygdal Jørgensen, på Mave- og Tarmkirurgi, AUH er ansat som ny oversygeplejerske i Hjerne- og Rygkirurgi, AUH pr. 1. februar 2022.

- Igennem Signes karriere på AUH har hun vist flotte resultater inden for udvikling, uddannelse og ledelse, ligesom hun gennem sit arbejdsliv har efteruddannet sig. Som afdelingssygeplejerske i Mave- og Tarmkirurgi har hun opnået gode resultater og formået at drive et robust sengeafsnit, hvor hun i en svær tid for sundhedsvæsenet har arbejdet meget kompetent med rekruttering og fastholdelse. Ligeledes har hun indgået i forskellige typer udviklingsopgaver i Mave- og Tarmkirurgi, hvor hun har bidraget på afgørende vis, siger lægefaglig direktør, Claus Thomsen, og fortsætter: 

- Signe har også et forkendskab til det kirurgiske speciale og klare ambitioner for, hvordan hun sammen med den øvrige afdelingsledelse i Hjerne- og Rygkirurgi kan udvikle afdelingen. Der var et stærkt ansøgerfelt til stillingen, og vi er i hospitalsledelsen sikre på, at Signe er den helt rette til stillingen.

Den nye oversygeplejerske i Hjerne- og Rygkirurgi er uddannet sygeplejerske i 2002. Herefter har hun i hele sit arbejdsliv arbejdet på AUH. Først som sygeplejerske på daværende Neurokirurgisk Afdeling fra 2002 til 2007, dernæst som klinisk vejleder på Neuro- og Kæbekirurgisk Afdeling fra 2007-2014, hvor hun samtidigt fra 2012 til 2014 var vikarierende uddannelsesansvarlig sygeplejerske og en periode i 2014 også kvalitets- og patientsikkerhedskoordinator.

I 2014 fik Signe Marie Mygdal Jørgensen nyt job som udviklings- og uddannelsesansvarlig og kvalitets- og patientsikkerhedskoordinator i Øjensygdomme og Den Danske Horhindebank på AUH. I 2017 vendte Signe tilbage til den daværende Neurokirurgisk Afdeling som klinisk vejleder og patientsikkerhedskoordinator, indtil hun i 2019 blev afdelingssygeplejerske i Mave- og Tarmkirurgi på sengeafsnit 3, AUH. 

Sideløbende med sit arbejde har Signe videreuddannet sig med en Master i Klinisk Sygepleje fra Aarhus Universitet i 2011, Forbedringsvejlederuddannelse hos DEFACTUM i 2017 og diplommodul i ledelse på Aarhus Universitet. Derudover har Signe deltaget i Region Midtjyllands lederudviklingsforløb Apollo og Galathea.

Signe Marie Mygdal Jørgensen er 44 år og bor i Brabrand med sin mand og tre sønner.

Den nye afdelingsledelse i Hjerne- og Rygkirurgi består fra 1. februar 2022 af lærestolsprofessor Jens Christian Hedemann Sørensen, ledende overlæge Gorm von Oettingen og oversygeplejerske Signe Marie Mygdal Jørgensen.