09.06.2022

Opdatering 14.06.2022: Systemet virker igen. 

Et landsdækkende it-system, der skal understøtte borgernes valg af praktiserende læge, er fortsat under opdatering, oplyser den eksterne leverandør af systemet. Det har særlig betydning for ca. 4.800 borgere i Randers, som er blevet bedt om at foretage lægevalg netop i disse dage.

En opdatering af et it-system spænder ben for ca. 4.800 borgere i Randers, som i forbindelse med opløsning af lægekompagniskabet Lægerne Østervold er blevet bedt om at vælge, hvilken læge og hvilket lægehus de ønsker at benytte fremover.

Borgerne er i et brev fra Region Midtjylland og Randers Kommune blevet oplyst om, at lægevalget kunne foretages elektronisk eller med hjælp fra Borgerservice i Randers Kommune fra tirsdag den 7. juni fra kl. 10.00. Det tidspunkt blev imidlertid udskudt på grund af en nødvendig opdatering af det relevante it-system til i dag, torsdag den 9. juni klokken 10.

Beklageligvis er opdateringen ikke fuldbragt, oplyser den eksterne leverandør af systemet til Randers Kommune.

Du kan i stedet afgive dit ønske om lægevalg ved at møde op i Borgerservice eller ringe til Randers Kommune på 8915 1515.

Randers Kommune har desuden oprettet en selvbetjeningsløning på kommunens hjemmeside, som du kan benytte til at afgive ønske om ny lægepraksis.

Berørte borgere vil snarest modtage meddelelse via digital post om, hvordan de skal forholde sig. Borgere, der er fritaget for digital post, får et almindeligt brev, men kan allerede i dag kontakte Randers Kommune og få hjælp og vejledning på tlf. 8915 1515.

De berørte borgere kan vælge mellem Lægehuset Østervold, Østervold 20, 4., 8900 Randers v./læge Jens Kristian Poulsen eller Lægerne ved Slotspladsen, Østervold 28, 2. th., 8900 Randers C v./ lægerne Karin Marlen Moldrup og Søren Thorsø Dahlerup.