12.02.2022

Foråret er her, rigtigt mange borgere er vaccineret og smittetallene er faldet. Derfor afslutter Sundhedsstyrelsen og Region Midtjylland nu den brede vaccinationsindsats mod covid-19 for denne sæson. Det betyder blandt andet, at der fra 15. maj ikke længere bliver sendt invitationer ud til vaccination.

Siden slutningen af december 2020 har over 4,8 millioner borgere på landsplan har taget imod tilbud om vaccination mod covid-19. Af dem har over 3,6 millioner fået 3. stik.

I Region Midtjylland er 1,1 millioner borgere vaccineret, heraf har 850.000 borgere fået 3. stik.

Sundhedsstyrelsen vurderer, at der er god kontrol med epidemien, som tilmed ser ud til at aftage.

 

På den baggrund udsender Statens Seruminstitut 15. maj de sidste invitationer til at deltage i det danske massevaccinationsprogram mod covid-19 i denne sæson.

Gør vaccinationen færdig

Sundhedsstyrelsen anbefaler dog fortsat vaccination af personer i særligt øget risiko for et alvorligt forløb af covid-19 sygdom, herunder uvaccinerede over 40 år og gravide. Er man begyndt på et vaccinationsforløb, så anbefaler Sundhedsstyrelsen, at man gør det færdigt.

- Jeg vil gerne opfordre alle til at blive vaccineret og til at gøre deres vaccination færdig. Vi fastholder de store vaccinationscentre i Horsens, Aarhus, Randers, Silkeborg, Herning og Holstebro, så vi står klar til at vaccinere alle, der gerne vil vaccineres, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Ud over de store centre er der også efter 15. maj fortsat en række lokale tilbud. LINK Find nærmeste vaccinationscenter her https://www.rm.dk/om-os/aktuelt/corona/vaccination-mod-covid-19/vaccinationssteder/

Falder brugen af disse steder, kan de dog blive lukket for ikke at stå i en situation, hvor personalet står uvirksomt hen.

Borgere, der er i gang med et vaccinationsforløb, kan fortsat booke tid til vaccination på vacciner.dk eller møde op uden tidsbestilling i åbningstiden på et vaccinested.

Sommerferien kræver måske vaccination

Undersøg i god tid, om dine ferieplaner forudsætter covid-19 vaccinationer, du eller dine rejsefæller endnu ikke har.

Børn kan blive vaccineret med 1. og 2. stik, når de er fyldt 5 år. Alle kan desuden få 3. stik når de er fyldt 18 år, og der er gået mindst 140 dage, siden de fik 2. stik.
Vaccinestederne i Region Midtjylland tilbyder sommeren over vaccination på udvalgte dage.

Se åbningstider og adresser her (samme link som ovenfor)

Meget svækket immunforsvar eller multisyg

Sundhedsstyrelsen anbefaler fortsat, at en mindre gruppe af personer med et meget svækket immunforsvar bliver vaccineret med et 4. stik. Kræftpatienter i kemoterapi og andre med nedsat immunforsvar på grund af mange svære sygdomme kan drøfte 4. stik med deres behandlende læge.

Sundhedsstyrelsen forventer, at det kan blive nødvendigt at genoptage vaccinationsprogrammet i efteråret Læs mere på styrelsens hjemmeside sst.dk

Fakta
Vaccinationer før og nu i Region Midtjylland

 • Uge 1 2021 (januar) blev ca. 13.000 borgere vaccineret (Primært plejehjemsbeboere og sundhedspersonale).
 • I uge 28 2021 (juli) blev ca. 126.500 borgere vaccineret (1. og 2. stik.)
 • I uge 50 2021 (december) blev ca. 200.000 borgere vaccineret (Primært 3. stik).
 • I uge 18 2022 (maj) blev 1.138 borgere vaccineret (primært 3. stik og 4. stik). 

Vaccinationer mod covid-19 efter 15. maj

 • Du får ikke længere invitationer til vaccination eller påmindelsesbreve
 • Følgende anbefales stadig vaccination:
  • Personer i særligt øget risiko for et alvorligt forløb af covid-19 sygdom, der er uvaccinerede - særligt personer over 40 år, og gravide.
  • Personer, som er begyndt på et vaccinationsforløb, men ikke har afsluttet det endnu. Det gælder også, hvis man er over 18 år og mangler sit 3. stik.
  • Personer, som har et svært nedsat immunforsvar og derfor ordineres et 4. stik af deres behandlende læge.
 • Har man et individuelt behov for vaccination, der ikke skyldes en sundhedsfaglig anbefaling, har man desuden mulighed for at blive vaccineret. I så fald er det en forudsætning, at vaccinationen sker inden for Sundhedsstyrelsens retningslinjer.
  Det betyder for eksempel, at man skal være fyldt 5 år for at modtage 1. stik, og at der ved 3. stik skal være gået mindst 140 dage fra 2. stik.
  Har du behov for vaccination, men blev ikke inviteret inden 15. maj, så skal du møde op til vaccination uden tidsbestilling (uden invitation, kan der ikke bookes tid via vacciner.dk).

Flere oplysninger