25.05.2022

COVID-19 pressede ventetiden på høreapparatbehandling op – men nu skal den ned igen! Regionsrådet besluttede i dag at indgå en aftale med praktiserende øre-, næse- og halslæger, som resten af året skal hjælpe med at afkorte ventelisterne til høreapparatbehandling af ukompliceret høretab.

Regionsrådet besluttede i dag, at borgere, der venter på høreapparatbehandling af ukompliceret høretab på et af regionens hospitaler, skal have mulighed for at få hurtigere behandling hos praktiserende øre-, næse- og halslæger.

- Alle partier er enige om, at ventetiden på at få et høreapparat er for lang. Holdt op overfor at behandlingen er forholdsvis enkel og høreapparater i sig selv kan være nøgle til kontakt med omverdenen, studier og arbejdsmarked, så er vi nødt til at gøre noget alvorligt ved ventetiden, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Samme behandling som på hospitalet

Regionsrådet besluttede derfor i dag at indgå en aftale med praktiserende øre-, næse- og halslæger for resten af 2022.

Behandlingen sker på de samme vilkår som på regionens hospitaler, og de praktiserende øre-, næse- og halslæger, der vil være med i aftalen, bestiller høreapparater via Region Midtjylland.

Varig løsning

Ved siden af den ekstra indsats i 2022 har regionsrådet også bedt om at få en plan for, hvordan ventetiden på høreapparat fremover bliver så kort som muligt.

Det vides endnu ikke, hvor mange øre-, næse- og halslæger, der ønsker at tiltræde aftalen.

 

Flere oplysninger