04.03.2022

Søndag aften lukkede de sidste hurtigteststeder permanent. PCR-testcentrene holder fortsat åbent, og et nyt PCR-testcenter åbner mandag 7. marts i Aarhus C.

Under COVID-19-pandemien er teststedernes typer, antal, placeringer og åbningstider løbende blevet tilpasset. I takt med at kravet om coronapas er bortfaldet og restriktionerne er blevet få, er efterspørgslen på hurtigtest faldet markant. I starten af februar besluttede regeringen derfor at lukke samtlige hurtigteststeder ned. Lukningen skete søndag 6. marts.

Fortsat mulighed for PCR-test

Region Midtjylland tilbyder fortsat PCR-test til personer omfattet af sundhedsmyndighedernes testanbefalinger. For at minimere afstanden til test i regionens største by, åbner der mandag 7. marts et nyt PCR-testcenter i det tidligere amtssygehus på Tage Hansensgade 2 i centrum af Aarhus.

- Jeg håber inderligt, at det er et punktum vi er i færd med at sætte i historien om corona, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

- I det lys vil jeg gerne rette en stor tak til alt det personale og de leverandører, der har hjulpet med at holde Region Midtjyllands testmaskine kørende. Tak for samarbejdet og tak for indsatsen! Den er i høj grad værdsat, understreger formanden.

Trappemodel for færre teststeder

I den forløbne uge indførte de nationale myndigheder en trappemodel, der skal sikre, at efterspørgsel og udbud af test følges ad. På nuværende tidspunkt kan sundhedsvæsenet håndtere 140.000 PCR-test om dagen, men efterspørgslen ventes at falde. Sker det, bliver antallet af test og teststeder tilpasset efterspørgslen.

Selvtest på bl.a. apoteker

Ønsker man en vejledende hurtigtest for COVID-19-smitte, så findes der et udvalg af selvtest hos bl.a. apoteker, materialister og i dagligvarehandlen.

Fakta

  • Søndag den 6. marts var sidste chance for at få en hurtigtest på regionens teststeder.
  • Nærmeste PCR-testcenter finder du på coronasmitte.dk. Samme sted ligger også sundhedsmyndighedernes testanbefalinger.
  • Myndighederne har indført en trappemodel for nedskalering af PCR-test.

Flere oplysninger

  • Regionsrådsformand Anders Kühnau (S), tlf. 2360 2768