11.03.2022

Efterspørgslen på coronatest fortsætter med at falde. Derfor følger Region Midtjylland de nationale myndigheders plan for nedskalering, og lukker PCR-teststederne i Ebeltoft, Bjerringbro, Videbæk, Brande, Bræstrup, Skjern, Ulfborg og Aulum. Alle har sidste åbningsdag søndag.

Mandag åbnede et nyt PCR-teststed i det gamle Amtssygehus i centrum af Aarhus, men det normale er nu, at teststederne lukker og slukker efter lang og tro tjeneste. Baggrunden er den glædelige, at mange er vaccineret, få er syge og søgningen til test er meget beskeden.

Søndag bliver derfor sidste åbningsdag for PCR-teststederne i Ebeltoft, Bjerringbro, Videbæk, Brande, Bræstrup, Skjern, Ulfborg og Aulum. Borgere i de områder, kan finde nærmeste alternative teststed på Danmarkskortet på coronasmitte.dk.

Når teststederne lukker søndag aften, er der fortsat mindst én PCR-testmulighed i alle 19 kommuner.

Med lukningerne følger Region Midtjylland myndighedernes trappemodel for nedlukning af testtilbud. Modellen sikrer, at der er sammenhæng mellem efterspørgsel og udbud.

På landsplan nedjusteres til 100.000 daglige test, svarende til 21.000 test i Region Midtjylland.  

Se sundhedsmyndighedernes aktuelle testanbefalinger på coronasmitte.dk

Hvis man ønsker en vejledende hurtigtest for COVID-19-smitte, så findes der et udvalg af selvtest hos bl.a. apoteker, materialister og i dagligvarehandlen.

Fakta

  • Søndag 13. marts er sidste åbningsdag for PCR-teststederne i Ebeltoft, Bjerringbro, Videbæk, Brande, Bræstrup, Skjern, Ulfborg og Aulum.
  • Testkapaciteten nedjusteres til 21.000 i Region Midtjylland.  
  • Der er fortsat mindst ét PCR-teststed i alle kommuner. Find nærmeste på coronasmitte.dk. Dér ligger også sundhedsmyndighedernes testanbefalinger.
  • Myndighederne har indført en trappemodel for nedskalering af PCR-test.