21.11.2022

Tirsdag den 22. november slår Regionshospitalet Gødstrup for første gang dørene op til en "Karrieredag", og antallet af tilmeldinger til arrangementet har været over al forventning.

170… så mange nyuddannede og potentielt kommende studerende inden for sundhedsfagene har meldt sig til Karrieredagen på Regionshospitalet Gødstrup.

Her vil de møde både nyuddannede og erfarne medarbejdere, der vil fortælle, hvordan det er at starte sin karriere på Regionshospitalet Gødstrup. Derudover slår flere afdelinger dørene op, så deltagerne kan se de faciliteter og omgivelser, som man får som nyuddannet i Gødstrup.

Radiograferne Tanja Nygaard Laurbjerg Sørensen og Ali Salem fortæller om deres arbejde til Karrieredagen i Gødstrup. Foto: Søren Braad Andersen, Region Midtjylland.

Nogle af dem man kan møde er Shobigah Nagarajah og Biak Tin Zing Cia Khar (billedet øverst). De er begge relativt nyuddannede bioanalytikere, med hhv. 3,5 og 1 års erfaring, og de vil gerne være med til at trække flere unge ind i det fag, de brænder for.

- Mange tror, vi kun tager blodprøver, men vi laver også mange andre ting.  Vi har et superspændende arbejde. Der er mulighed for masser af patientkontakt, men vi får også lov til at udleve vores mere nørdede side, når vi arbejder i laboratoriet, fortæller Shobigah Nagarajah.

- Her i Gødstrup har vi rigtig gode muligheder for at få spændende arbejdsopgaver - også som nyuddannede. Og så har vi helt nyt udstyr og rigtig mange gode kolleger, tilføjer Biak Tin Zing Cia Khar

Også de nyuddannede radiografer Tanja Nygaard Laurbjerg Sørensen og Ali Salem (billedet nederst) stiller op til Karrieredagen. De håber, de kan lokke flere kolleger til afdelingen for Røntgen og Skanning i Gødstrup.

- Det er spændende, at det er et nyt sted. Det er fedt at være med til at bygge noget nyt op. Her sker en masse, også fordi vi har det akutte med. Her er også masser af ny teknologi, men det bedste er kollegerne, fortæller Ali Salem. 

Karrieredagen er tiltænkt alle, som uddanner sig til - eller som overvejer at uddanne sig til - bioanalytiker, sygeplejerske, radiograf, jordemoder, klinisk diætist, fysioterapeut eller ergoterapeut.

Og den store interesse gør indtryk på Rikke Degn, der er sygeplejefaglig direktør på Regionshospitalet Gødstrup.

- Vi er virkelig glade for den store tilslutning til vores første Karrieredag. Det giver håb, for at de udfordringer vi står overfor mht. rekruttering kan blive løst i fremtiden. Vi håber, at vi, ved at invitere de unge indenfor på hospitalet, kan skabe viden om og vise de muligheder, der er i et job i sundhedsvæsenet. Og måske kan vi også puste liv i samtalen, om hvordan vi udvikler sundhedsvæsnet som arbejdsplads, siger sygeplejefaglig direktør Rikke Degn.

Kontakt

  • Rikke Degn, Sygeplejefaglig direktør, Regionshospitalet Gødstrup: RIKPER@rm.dk / 2819 4002
  • (pressebesøg på dagen) Dorthe Gærup Nielsen, Kommunikationskonsulent, Regionshospitalet Gødstrup: dorthe.gaerup@goedstrup.rm.dk / 6137 9386