27.10.2022

Hospitalsledelsen på Aarhus Universitetshospital har ansat Helene Weng Olesen som ny chefsygeplejerske i Urinvejskirurgi pr. 1. november.

Helene er oversygeplejerske på Bedøvelse og Operation 2 – også kendt som ortopædkirurgisk operationsgang - på AUH og har været det siden 2020.

- Det er en stor glæde, at Helene med sin solide ledelseserfaring fra både Regionshospitalet i Randers og AUH træder ind i denne nye rolle. Helene beskriver sig selv som anæstesisygeplejerske med ledelseserfaring. Det betyder, at Helenes ledelse er rodfæstet i mange års praksiserfaring, og det sætter vi stor pris på. Desuden er Helene i gang med at supplere sin ledelseserfaring med et teoretisk fundament i form af en fleksibel master i offentlig ledelse, som forventes afsluttet i 2023, siger sygeplejefaglig direktør Susanne Lauth.

Selv fortæller Helene om sin ledelse:

- Min mission med ledelse er, at medvirke til at skabe en arbejdsplads, hvor vi er nysgerrige og ambitiøse. Vi skal sammen opsøge og anvende viden og metoder, der skaber bedre resultater og giver mest værdi for patienterne og samfundet som helhed.

Min ledelse er dybt rodfæstet i tillid til mine medmennesker. For mig er der ikke et alternativ. Jeg tror på og forventer, at alle gør deres bedste og aktivt ønsker at bidrage.

Vendte tilbage til AUH i 2020 efter 15 år i Randers

Årene siden 2020 er ikke det eneste kendskab, Helene har til AUH. Hun har været sygeplejerske på Hjertemedicinsk afdeling B på Skejby Sygehus fra 2000 til 2005. Herefter var hun på Regionshospitalet Randers (RHR), senest på Operation & Intensiv afsnit for bedøvelse RHR 2011- 2020 – heraf de sidste fem år som afdelingssygeplejerske.

Helene Weng er gift, har tre store børn og bor i Risskov. 

Fra 1. november udgør afdelingsledelsen i Urinvejskirurgi cheflæge Anette Ryslev, chefsygeplejerske Helene Weng og konstitueret lærestolsprofessor Jørgen Bjerggaard.