Regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive slår dørene op og byder alle interesserede inden for i forbindelse med Forskningens Døgn.

Torsdag den 23. april 2015 har alle interesserede borgere mulighed for at få et kig ind i dagligdagen på Hospitalsenhed Midts fire hospitaler i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive. Der er åbent hus på alle fire hospitaler, og der er lavet programmer med forskellige tilbud hvert sted.

Hvordan ser en ambulance ud indeni? Hvad er digital sundhed? Hvem er terapihunden Gaia? Dette er blot nogle af de spørgsmål, som du kan få besvaret til Forskningens Døgn på Hospitalsenhed Midt.

Aktiviteter for både børn og voksne
Der er aktiviteter for alle aldre. Børn kan eksempelvis bygge fremtidens akuthospital i LEGO, tage bamsen med på bamsehospital og komme på rundvisninger. Voksne kan blandt andet få vejledning om kost, lære basal genoplivning og få målt lungefunktion, hjerterytme og blodtryk.

- Vi håber, at rigtig mange borgere i alle aldre har lyst til at besøge Hospitalsenhed Midt. Forskningens Døgn er et årligt tilbagevendende arrangement, hvor vi gerne vil vise, hvad der foregår på hospitalerne, siger forskningschef Charlotte Hjort og fortsætter:

- Der er gang i en masse spændende forskningsprojekter på hospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive. Det er ikke alt, der kan vises frem på forskningsstadiet, men det vigtige ved forskning er, at det omsættes til det praktiske arbejde på hospitalerne, så det kommer patienterne til gode. Når vi slår dørene op og inviterer inden for til åbent hus i forbindelse med Forskningens Døgn, er det på den måde muligt at få et indblik i både forskning og praksis.

Det er medarbejderne, der alle steder står for aktiviteter, udstillinger, foredrag, rundvisninger og meget mere.

Regionshospitalet Viborg – åbent hus kl. 16-19
På hospitalet i Viborg er der åbent hus klokken 16-19. Her vil det blandt andet være muligt at se en ambulance og akutlægebil indefra, se en operationsstue, få skannet hovedpulsåren og meget mere. Derudover kan man komme på rundvisning på byggepladsen og høre om fremtidens akuthospital.

Regionshospitalet Silkeborg – åbent hus kl. 16-19
I Silkeborg holder hospitalet åbent hus klokken 16-19, og her vil det være muligt at se en ambulance og akutlægebil. Der vil også være mulighed for at få testet kondition og balance, få smagsprøver af hospitalsmad og følge en blodprøves vej fra lægen bestiller den til modtagelsen af svaret.

Regionshospitalet Hammel Neurocenter – åbent hus kl. 15-17
På hospitalet i Hammel vil ansatte mellem klokken 15 og 17 vise et udpluk af den forskning og udvikling, der foregår i centret. Der vil være mulighed for selv at prøve nogle af de tests og aktiviteter, der bliver brugt i den daglige behandling. Derudover er både terapihunden Gaia, gangrobotten og emnet virtuel genoptræning på programmet.

Regionshospitalet Skive – åbent hus kl. 13-17
I Skive holder hospitalet åbent i tidsrummet 13-17 og sætter fokus på emnet ”Digital Sundhed – når teknologi letter hverdagen”. Der vil blandt andet være mulighed for at se computerbaseret ”virtual reality-træning”, gå på opdagelse i sundhedshuset og deltage i en skattejagt.

 

 

Yderligere oplysninger 

  • Charlotte Hjort, forskningschef, Hospitalsenhed Midt: 5057 7785
  • Winnie Axelsen Elmstrøm, kommunikationskonsulent, Hospitalsenhed Midt: 2494 3388