De nybagte forældre Casper Boje Nielsen og Malene Haldager Mathiesen er glade for at kunne være sammen med deres nyfødte søn, Berthel. /Foto: John Bräuner, Regionshospitalet Randers.

 

På Regionshospitalet Randers tager personalet trapperne mellem afdelingerne, sådan at den nye baby, mor og far kan være sammen, uanset om barnet måske behandles af Børneafdelingen, mens moderen hører til barselsgangen.

Målet er at sikre den nye familie en fælles start et sted, hvor alle tre kan være sammen.

- Det er unikt i Region Midtjylland, at familien, uanset hvilke behov for behandling og pleje mor og barn har, får mulighed for at være indlagt sammen, fortæller afdelingssygeplejerske på Neonatalafsnittet, Stine Rose Thorndahl.

- Det giver rigtig god mening, at det er os som personale, der på tværs af kompetencer flytter os rundt mellem afdelingerne, sådan at familierne kan være sammen, selvom de formelt er indlagt på forskellige specialafdelinger, siger hun.

Skaber plads
Hver dag aftales det mellem afdelingerne, hvor der er bedst plads til at samle de enkelte familier, sådan at også den nybagte far kan være på hospitalet hele døgnet.

Det betyder, at alle stuer på tværs af børne- og barselsafdelinger udnyttes optimalt, så så mange familier som muligt kan få glæde af at være sammen hele døgnet.

- Jeg er utroligt glad for, at jeg kan være her hele dagen og sove her om natten, siger Casper Boje Nielsen, nybagt far til Berthel.

- Det er rart at kunne træde til lige med det sammen, når der er brug for mig.

Ville helst føde i Randers
Familien bor i Hadsund og valgte, at familieforøgelsen skulle finde sted på Regionshospitalet Randers.

- Jeg er uddannet sygeplejerske, og jeg synes, det er dejligt, at vi kan begynde vores nye familieliv sammen, fortæller Berthels mor, Malene Haldager Mathiesen.

- Vi er sammen om det hele - det første bleskift, den første stuegang. Og det gør det hele nemmere, at vi allerede nu har fået nogle rutiner sammen.

- Selvom Berthel er helt ny, ved vi allerede, hvordan vi kan aflaste hinanden, siger de glade forældre.

Den lille familie har en stue på afsnittet for de for tidligt fødte, selvom Berthel er født til tiden. Det var nemlig dér, der var bedst plads.

Billeder til download kan frit anvendes i forbindelse med redaktionel omtale af indholdet i denne pressemeddelelse, når Region Midtjylland anføres som kilde