I løbet af de næste tre år vil mindst 100 nye spilvirksomheder se dagens lys og mindst 2.500 studerende blive involveret i udviklingsprojektet Game Hub Scandinavia, som Regionsrådet for Region Midtjylland i går valgte at støtte med 5,5 mio. kroner.

Uddannelsescentret Viden Djurs vil sammen med danske og nordiske partnere styrke udviklingen af en levedygtig, midtjysk spilbranche. Den skal fokusere på entreprenørskab i spiluddannelser, anvendelse af forskning i nye markeder og ikke mindst etableringen af to nye vækstmiljøer.
På sit møde onsdag valgte Regionsrådet for Region Midtjylland at bevilge Viden Djurs 5,5 mio. kroner til projektet Game Hub Scandinavia. Det samlede budget er på 29,7 mio. kroner.
Det er et fælles nordisk EU-projekt, der løber over tre år. Det gennemføres i samarbejde med Erhvervsakademi Dania, The Animation Workshop, Aalborg Kommune, de tre svenske partnere Gothia Science Park, Högskolan i Skövde og Folkuniversitetet i Skaraborg samt den norske partner Fleksibel Utdanning Norge.

40 midtjyske virksomheder
I projektperioden vil der blive udviklet mindst 100 nye spilvirksomheder, hvoraf mindst 40 vil høre hjemme i Region Midtjylland. Der vil blive etableret to nye vækstmiljøer med udgangspunkt i erfaringerne fra Gothia Science Park i Skövde - et af verdens mest innovative og succesfulde vækstmiljøer for spiludviklere.
Derudover vil projektet komme i kontakt med 2.500 studerende, hvoraf 1.400 fra ungdomsuddannelser, akademi- og professionsbacheloruddannelser i Midtjylland.

Nye produkter og nye markeder
Endvidere vil projektet vise, hvordan man bruger den nyeste viden fra universiteternes forskningsmiljøer til at skabe yderligere vækst i spilbranchen. Forskningen på de involverede uddannelsesinstitutioner skal føre til modeller for, hvordan spilvirksomheder kan udvikle nye produkter inden for velfærds- og sundhedsteknologi og nå ud til nye markeder, eksempelvis i Asien.

Succesrig forgænger
Det nye projekt bygger oven på gode erfaringer fra et tidligere projekt, nemlig Scandinavian Game Developers, som blev gennemført i perioden 2011-2014. Bag det stod Viden Djurs, The Animation Workshop og Aarhus Social- og Sundhedsskole, og det lykkedes dem at skabe 22 spilvirksomheder samt at etablere nyt erhvervsmiljø for spiludviklere i Grenaa.


Billedtekst:
Projektet Game Hub Scandinavia vil komme i kontakt med 1.400 studerende på de midtjyske ungdomsuddannelser samt på akademi- og professionsbacheloruddannelser. Her et glimt fra uddannelsescentret Viden Djurs.
Fotoet er til fri brug i forbindelse med pressemeddelelsen.  


Flere oplysninger:

Pia Fabrin, vicekontorchef
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 7841 1103
pia.fabrin@ru.rm.dk


Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/regionsradsmedlemmer/