12.08.2015

Kristine Stange er ny kommunikations- og sekretariatschef på Hospitalsenhed Midt. Hendes ambition er blandt andet at sikre fortsat opbakning til og stolthed over enhedens hospitaler i Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel.

Patienterne skal kende hospitalerne, allerede inden de træder indenfor på én af Hospitalsenhed Midts matrikler i Viborg, Silkeborg, Hammel eller Skive. Sådan lyder visionen fra hospitalsenhedens nye kommunikations- og sekretariatschef, Kristine Stange.
- Det vigtigste for patienterne er selvfølgelig, at de får den rette kliniske behandling. Men en god oplevelse med hospitalet begynder faktisk længe inden - og handler blandt andet om, at patienterne kender vores hospitaler og føler sig trygge ved at vide, at vi leverer behandling af høj kvalitet og sikkerhed, mener Kristine Stange.

En god kommunikationsindsats kan samtidig styrke såvel den lokale stolthed på og omkring de fire hospitaler som fællesskabsfølelsen i den samlede hospitalsenhed, mener hun.

- Hospitalsenhed Midt blev til for fire år siden og fungerer i dag som en samlet enhed. Det er vigtigt, at vi ser os selv som én samlet familie. Samtidig er det afgørende, at vi holder fast i den lokale opbakning til de enkelte hospitaler – både blandt medarbejderne og lokalbefolkningen, siger Kristine Stange.

Stærkt hospital kræver stærkt sekretariat

Ud over kommunikationen til både omverdenen og de 4400 medarbejdere på regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg og Skive samt Hammel Neurocenter skal Kristine Stange stå i spidsen for hospitalsenhedens ledelsessekretariat, hvor opgaverne også tæller juridisk bistand og sekretariatsbetjening.

- Et velfungerende ledelsessekretariatet er med til at støtte en stærk hospitalsledelse og dermed bidrage til et veldrevet hospital til gavn for patienterne. Den opgave glæder jeg mig meget til at tage del i, siger Kristine Stange.

Fra eksport til offentligt hospital

Den nye kommunikationschef er 35 år og kommer fra en stilling som kommunikations- og marketingchef i Eksportforeningen, som har hovedsæde i Silkeborg. Tidligere har Kristine Stange blandt andet være teamleder og seniorkonsulent hos Kragelund Kommunikation i Aarhus, hvor hun har rådgivet offentlige virksomheder om kommunikation og PR.

Med skiftet til Hospitalsenhed Midt kommer Kristine Stange på mange måder tilbage til sit oprindelige udgangspunkt. På CV'et står nemlig også en uddannelse til cand.scient.pol. med speciale i offentlig ledelse, og det afsluttende speciale blev skrevet under overskriften "Hvad motiverer offentligt ansatte?"

- Kristine har en ret unik baggrund med en uddannelse med fokus på offentlig ledelse kombineret med erfaring med såvel kommunikation og ledelsesopgaven. Dermed matcher hun vores ønske om en chef, som kan favne både den udadvendte kommunikationsdel og behovet for en stærk intern ledelse, siger administrationschef Tine Joensen om valget af den nye kommunikations- og sekretariatschef.

Kristine Stange stammer fra Vendsyssel, men bor nu i Viborg sammen med sin mand og to små børn. Hun tiltræder sin nye stilling den 17. august og afløser dermed Lene Christensen, som har sagt ja til et lederjob uden for hospitalsenhedens rammer.

Yderligere oplysninger:

  • Tove Kristensen, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenhed Midt, tlf. 7844 1004 / 2163 4819
  • Tine Joensen, administrationschef, Hospitalsenhed Midt, tlf. 7844 1201 / 2047 3092
  • Kristine Stange, kommende kommunikations- og sekretariatschef, tlf. 2299 8017