Tirsdag eftermiddag skete en rømning fra Regionspsykiatrien Horsens. En patient, der er fængslet i varetægtssurrogat, lykkedes med at smadre et vindue i sit værelse og stikke af.

Forhistorien er, at en patient i fredags blev overført fra arresten i Horsens til Regionspsykiatrien i Horsens. Denne patient blev imidlertid vurderet til at være for problematisk at rumme i Horsens, så patienten blev udvekslet med en mindre problematisk patient fra Retspsykiatrisk Afdeling i Risskov. Det er denne patient, som nu er stukket af.

Regionspsykiatrien Horsens har fulgt alle retningslinjer – både ved at sørge for udveksling og ved at have vagt ved døren til den pågældende patients sengestue.

Det lykkedes imidlertid patienten at barrikadere døren til sit værelse, smadre en rude og stikke af.

Rømningen blev straks meddelt politiet, som nu har sagen.

Vil gennemgå sikkerheden i bygningerne

På baggrund af den aktuelle rømning har psykiatri- og socialledelsen besluttet straks at gennemgå sikkerheden på alle de almenpsykiatriske afdelinger i Region Midtjylland ved at tjekke vinduer, døre og haveanlæg, oplyser direktør Gert Pilgaard Christensen.

Herudover vil psykiatri- og socialledelsen tage sikkerheden op på et møde med alle afdelingsledelser i psykiatrien på mandag.

Flere oplysninger

Direktør Gert Pilgaard Christensen - telefon 4036 0141