Illustration: Hoffmann A/S

26.08.2015:

Hoffmann A/S har netop vundet totalentreprisen på byggeriet af Dansk Center for Partikelterapi ved Det Nye Universitetshospital i Aarhus.

Første spadestik er taget, anlægsarbejderne er i fuld gang og nu står det også klart, hvem der skal bygge Dansk Center for Partikelterapi.

Opgaven går til entreprenørvirksomheden Hoffmann A/S, der samlet set præsterede det mest fordelagtige tilbud. Tre entreprenørteams afgav tilbud, men det blev altså Hoffmann, der løb med kontrakten på det prestigefyldte byggeri.

- Valget af totalentreprenøren var den sidste brik, der skulle falde på plads. Nu kan vi for alvor komme i gang med at forme Dansk Center for Partikelterapi til gavn for kræftpatienter i hele landet. Vi glæder os meget, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S).

Byggeriet forventes at gå i gang i marts 2016.

 

Flere oplysninger

 

Fakta

  • Dansk Center for Partikelterapi bliver bygget ved siden af Kræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Centret bliver 9.500 m2 stort og udstyret med en protonaccelerator, tre behandlingsrum, forskningsfaciliteter og faciliteter for patienter, pårørende og klinisk personale.
  • Dansk Center for Partikelterapi bliver etableret i et nært samarbejde mellem Aarhus Universitetshospital, Aarhus Universitet og Region Midtjylland.
  • Den samlede etableringsudgift for Dansk Center for Partikelterapi er vurderet til ca. 800 mio. kr. Heraf udgør byggeriets andel ca. 373 mio. kroner. A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har doneret 250 mio. kroner til protonanlæg.
  • Totalentreprenør på byggeriet bliver Hoffmann, og Varian Medical Systems leverer udstyr til centret, der forventes at tage imod de første patienter i 2018.
  • Etableringen af centret indgår som en del af byggeriet af Det Nye Universitetshospital i Aarhus (DNU) med en selvstændig økonomi og projektorganisation, der refererer til ledelsen i DNU. Rollen som bygherrerådgiver varetages af NIRAS, der i forvejen er bygherreråd¬giver på hele DNU-projektet.