25.06.2015

Det er en erfaren mand, der på onsdag 1. juli tiltræder som leder af et styrket børn- og ungeområde i Region Midtjylland. 62-årige Erik Corfitz Petersen bliver leder af Specialområde Børn og Unge, der er en fusion af to fagområder for børn og unge med henholdsvis handicap og sociale problemer.

Specialområdet består nu af institutionerne Fenrishus i Aarhus, Engvejen i Juelsminde, Møllebækken i Fjellerup, Ulriksdal i Viborg, Himmelbjerggården i Ry og Hald Ege i Viborg. Området kommer til at dække bredt - fra Djursland i øst og Hedensted i syd til Ulfborg i Vest – og fagligt fra udviklingshæmmede eller multihandicappede børn til normaltbegavede unge med sociale problemer.

- Det betyder, at vi kan samle og dele medarbejdernes kompetencer meget bedre, end vi kunne før. For eksempel får vi nu en psykolog og en visitator på fuld tid, forklarer Erik Corfitz Petersen.

For børnene i det gamle handicapområde betyder fusionen, at de nu kan få glæde af det skoletilbud, der hidtil har ligget i det andet specialområde. De kommer til gengæld ind i en organisation, der er større og derfor mere robust over for økonomiske udsving.

Erik Corfitz Petersen er uddannet pædagog og har næsten 30 års ledererfaring fra specialpædagogiske institutioner i Århus Amt og Region Midtjylland. De fleste af årene har han været forstander for Møllebækken i Fjellerup på Djursland. Siden regionen for tre år siden samlede sine døgninstitutioner i specialområder, har han været leder af Specialområde Udviklingsforstyrrelser og Fysiske Handicap, der nu er fusioneret med Specialområde Socialpsykiatri Børn og Unge.

Flere oplysninger

Områdeleder Erik Corfitz Pedersen: 78 47 82 11.