Øget omsætning, flere besøgende, nye arbejdspladser og nytænkning bliver belønnet, når Regionsrådet for Region Midtjylland til november uddeler TurismeVÆKSTprisen. Allerede nu kan du indstille dine favoritter til prisen.

Hotelsamarbejdet Small Danish Hotels har gjort det. Djurs Sommerland har gjort det, og det samme har NorthSide Festival i Aarhus.

De har modtaget Region Midtjyllands TurismeVÆKSTpris for deres fremragende indsats for turismeerhvervet i 2012, 2013 og 2014.

Til november skal prisen uddeles for fjerde gang, og fra i dag kan alle indstille midtjyske turismeaktører som kandidater til at modtage prisen.

Det foregår på www.turismevækstprisen.dk, hvor man også kan læse om kriterierne. Fristen for indstilling er 3. september.

Inspiration og synliggørelse

Der er flere formål med en regional turismepris: Den skal fremme turisme¬erhvervet og inspirere aktørerne til at øge fokus på vækst og internationalisering. Og så skal den synliggøre regionen og den regionale turismestrategi ”Ny vækst i turismen”.

TurismeVÆKSTprisen er tredelt og består af en hovedpris og to temapriser. Hovedprisen ledsages af 75.000 kroner samt en bronzeskulptur udført af den midtjyske kunstner Thomas Andersson.
Den gives til en kandidat, der har skabt vækst, nye job og meromsætning med nye tiltag – og gerne med en tydelig international vinkel.

Digitalt og lokalt

Temapriserne ledsages hver af 25.000 kroner og er denne gang dedikeret til arbejdet med de ”digitale aktiviteter som værktøj til vækst” samt ”samspil på tværs, som styrker og inddrager den lokale identitet”.
Dermed sætter temapriserne fokus på to områder, som rummer et uudnyttet potentiale for erhvervet.
Nye digitale værktøjer kan give turismeaktørerne en øget indsigt i, hvordan turisterne bevæger sig rundt på nettet og tager beslutninger om deres kommende feriemål. Dette giver mulighed for en mere målrettet markedsføring og dialog med mulige gæster.

Valget af den anden temapris hænger sammen med, at dagens turister søger autentiske og unikke oplevelser. Et områdes fysiske landskab og rammer, kulturarv, de lokale erhvervsdrivende og den lokale befolkning kan alle blive en del af en unik, turismemæssig oplevelse – hvis aktørerne forstår at formidle denne lokale cocktail.

Proceduren

Det er Regionsrådet for Region Midtjylland, der udpeger prismodtagerne. Regionsrådsformand Bent Hansen står for selve prisoverrækkelsen. Det foregår 10. november på Hotel Scandic i Silkeborg i forbindelse med den årlige turismekonference.


Læs mere på www.turismevækstprisen.dk
Se folder om indstilling af kandidater (pdf)


Billedtekst: Sidste års prisvindere ses her sammen med regionsrådsformand Bent Hansen – fra venstre John Fogde fra NorthSide Festival, Lykke Nielsen Høj, direktør for Ringkøbing Fjord Turisme, Mette Andersen fra Bryrup Camping, regionsrådsformand Bent Hansen samt Alex Munch fra Stauning Whisky. Foto: Jens Bach.
Fotoet er til fri brug i forbindelse med pressemeddelelsen, hvis fotografen krediteres. 

 

Flere oplysninger:

Bent Hansen, formand for
Regionsrådet i Region Midtjylland
Telefon: 7841 0010 / 4031 3707
bent.hansen@rr.rm.dk

Erik Sejersen, afdelingsleder
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 7841 1700 / 2068 5588

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer