Gå til stort billede af prisoverrækkelsen

Fredag var en festdag i Glyngøre. Indbyggerne fik overrakt Region Midtjyllands Landsbypris 2015, og samtidig blev det afsløret, hvad de 150.000 kroner, som følger med prisen, skal bruges til.

Der var korsang og kager, festmusik og taler, da indbyggerne i Glyngøre fredag modtog Region Midtjyllands Landsbypris 2015.

”Det er nu syvende gang, vi uddeler prisen. Nu er I så kommet med i en eksklusiv kreds af attraktive landsbyer, der formår at skabe udvikling og kan inspirere andre”, sagde regionsrådsformand Bent Hansen.
Forud for uddelingen havde han og en række inviterede gæster, herunder medlemmer af regionens rådgivende udvalg for regional udvikling, medlemmer af Skives byråd samt repræsentanter for tidligere prismodtager-landsbyer, været byen rundt i bus for at se hvad den kan byde på.
”Det er imponerende at se, hvad I har udrettet. I kunne godt have givet op, dengang arbejdspladserne forsvandt ud af byen. Men det gjorde I ikke. I har i stedet lagt store planer for jeres by og blandt andet skabt et spændende iværksættermiljø i den tidligere Jamo-fabrik”, sagde Bent Hansen.

46 forslag til anvendelse

Det var formanden for Glyngøre Borger- og Erhvervsforening Kirsten Jørgensen, der modtog prisen på vegne af hele Glyngøre. Og hun kunne på stedet afsløre, hvilke initiativer de medfølgende 150.000 kroner skal bruges til. De er nemlig udvalgt blandt de 46 forslag, som indbyggerne er kommet med.

Der skal således bruges 50.000 kroner på en opsigtsvækkende markedsføringsstrategi, der skal skaffe byen flere børnefamilier. 10.000 kroner skal gå til et transparent læhegn på havnen, 25.000 skal bruges på en skaterbane, rulleskøjtebane eller skøjtebane, 50.000 kroner går til af forskønne den såkaldte strandpromenade og måske etablere en badebro der, mens 10.000 kroner skal bruges på at færdiggøre et projekt ved Ringsøen. Endelig må byens ældrecenter bruge 5.000 kroner, som de helst vil.

Store investeringer

”Vi har forsøgt at fordele pengene, så de kommer flest muligt til gavn. Som sædvanlig regner vi med, at pengene bliver gearet, så der i virkeligheden er tale om meget større investeringer i vores bys udvikling”, sagde Kirsten Jørgensen og roste Skive Kommune for at være en god samarbejdspartner.
Skives borgmester Peder Christian Kirkegaard glædede sig over, at to af de hidtidige landsbyprismodtagere findes i hans kommune, nemlig Rødding og nu også Glyngøre.
”I kan altså noget. I kan tænke stort, samarbejde bredt og få tingene til at ske”, sagde Peder Christian Kirkegaard.


Billedtekst:
Formand for Glyngøre Borger- og Erhvervsforening Kirsten Jørgensen modtog landsbyprisen og kunne straks afsløre, hvad de medfølgende 150.000 kroner skal bruges til. Til højre regionsrådsformand Bent Hansen.
Fotoet er til fri brug i forbindelse med pressemeddelelsen. 

 

Flere oplysninger
Karsten Bækgaard, kontorchef
Regional Udvikling
Region Midtjylland
Telefon: 7841 1702
karsten.baekgaard@ru.rm.dk

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/regionsradsmedlemmer/