På FaceBook er en mors video om støjgener i lørdags på Nyfødt og Børneintensivt Afsnit A30 blevet delt mange gange, og flere medier har beskæftiget sig med historien i dag.

Aarhus Universitetshospital beklager meget en langvarig og intens byggestøj lørdag på en del af Nyfødt og Børneintensivt Afsnit A30 på Børneafdelingen.

Byggeriet har været sat på pause søndag, og mandag morgen tager ledelsen af byggeriet problemet op for at finde ud af, hvad der kan gøres fremover for at gøre forholdene mere tålelige for børn og forældre.

Støjen stammer fra en ombygning af Børneafdelingen i forbindelse med det byggeri, som skal gøre det muligt at samle Aarhus Universitetshospital under fælles tag. Ombygning skal bl.a. forbedre forholdene for for tidligt fødte børn og deres forældre.

I forbindelse med ombygningen skulle en væg brydes ned i et ambulatorium på etagen under Afsnit A30, og arbejdet blev planlagt til weekenden, for der er der ikke patienter i ambulatoriet. Aarhus Universitetshospital beklager, at arbejdet kom til at stå på alt for længe og blev meget generende for børn og forældre på Afsnit A30.

Ledelsen af byggeriet har besluttet, at der ikke må støjes igen, før planerne for ombygningen af Børneafdelingen er blevet gennemgået i morgen. Det kan desværre ikke undgås, at der vil forekomme byggestøj i bygningen, men der skal være pauser i larmende nedbrydningsarbejde, og personalet har mulighed for at forlange byggeopgaver standset, hvis de går ud over patienterne.

 

Yderligere information:

Børneafdelingen:

Ledende overlæge Rune Weis Næraa, tlf. 7845 1400 / 3092 2300

Oversygeplejerske Marie Rosbjerg, tlf. 7845 1401 / 2424 2932

 

Projektafdelingen for Det Nye Universitetshospital, DNU:

Projektdirektør Frank Skriver Mikkelsen, tlf. 7846 9800 / 3012 6509