25-03-2015 

Der skal flere store events til Midtjylland, og de skal give større erhvervsmæssigt afkast. Det mener Vækstforum Midtjylland, der har afsat 40 mio. kroner til eventudvikling. Fem millioner går til at gennemføre VM i ishockey i Herning.

Herning-området får nu chancen for at få maksimal forretning ud af de kommende verdensmesterskaber i ishockey for herrer. På sit møde onsdag besluttede Regionsrådet for Region Midtjylland at støtte den store sportsbegivenhed med fem mio. kroner fra den nye eventpulje. 

Sammen med København er Herning vært for arrangementet, der gennemføres i maj 2018 og ventes at få 126.000 gæster. Det er målet, at hver 10. skal være udenlandsk.

Der er således mulighed for at markedsføre Region Midtjylland som turistmål og blandt andet slå på tromme for regionens fødevarevirksomheder. Via samarbejde på tværs af flere brancher vil det desuden være muligt at udvikle event- og turistpakker med transport, overnatning, bespisning og sociale og kulturelle oplevelser, skriver Herning Kommune i sin ansøgning til regionens eventpulje.

40 millioner til events

Regionsrådet og Vækstforum Midtjylland har afsat 40 mio. kroner frem til 2018 til at udvikle og gennemføre store internationale events med det specifikke formål at skabe vækst i regionen.
Der er nu udarbejdet retningslinjer for, hvordan pengene kan anvendes, og hvilke typer af events, der kan komme i betragtning.

Erfaringsopsamling

”Med puljen åbner vi en ny mulighed for at starte nogle strategiske samarbejder allerede tidligt i forløbet mellem regionen, en eller flere kommuner, eventaktørerne og relevante virksomheder. Samtidig kan vi opsamle erfaringerne systematisk, så man ikke skal starte fra bunden hver gang”, siger Bent Hansen, formand for Vækstforum Midtjylland.
”Vores interesse er det erhvervsmæssige potentiale, så eventen må gerne være med til at markedsføre regionens særlige styrker inden for eksempelvis fødevarer og energi eller de kreative erhverv. Om det så resulterer i nye produkter, nye samarbejder, nye organisationsformer eller noget helt fjerde, må tiden vise”, siger Bent Hansen.

Håndbold og Hærvejsløb

Regionen har modtaget to øvrige ansøgninger til eventpuljen, og de forventes at blive politisk behandlet i april og maj.

Den ene omhandler VM i håndbold for kvinder – et arrangement, der løber af stabelen til december 2015, ligeledes i Herning. Her søger kommunen 2 mio. kroner.

Den anden handler om at udvikle det såkaldte Hærvejsløb. Løbet omfatter blandt andet et kombineret løb, cykelløb og march fra Flensborg til Viborg – 300 kilometer - og tiltrækker både danske og udenlandske deltagere.
I første omgang søger Viborg Kommune om et tilskud på 250.000 kroner fra eventmidlerne, men også kommunen selv, DGI samt Sport Event Danmark lægger penge på bordet, lige som en række fonde, kommuner langs Hærvejen og Region Syddanmark gør det.

Billedtekst: Mange af de senere års store sportsevents – som eksempelvis cykelløbet Giro’dItalia, der gæstede Herning i 2012 - kunne formentlig have genereret endnu større erhvervsmæssigt afkast. Nu skal regionens eventpulje hjælpe med at optimere udbyttet.
Foto: Herning Kommune. Fotoet er til fri brug i forbindelse med pressemeddelelsen.


Flere oplysninger

Bent Hansen, formand for
Regionsrådet og Vækstforum
i Region Midtjylland
Telefon: 7841 0010 / 4031 3707
bent.hansen@rr.rm.dk

Vivian Grauting
Udviklingskonsulent
Region Midtjylland
Telefon: 7841 1713
vivian.grauting@ru.rm.dk