20-03-2015 

De midtjyske gymnasier har fået cirka samme antal ansøgere som i fjor, viser regionens opgørelse. Flere gymnasier uden for de store byer oplever fremgang. Interessen for HF er faldet med 13 procent.

6.974 unge har søgt ind på de almene midtjyske gymnasier, mens HF-uddannelserne har fået 1.813 ansøgere og de internationale IB-linjer 224 ansøgere.

Det viser en opgørelse fra Region Midtjylland, der sammen med skolerne har ansvar for at fastsætte kapaciteten og fordele eleverne på skolerne.

For gymnasiernes vedkommende ligger antallet på højde med i fjor, men fordelingen er en smule anderledes. Der er stadig stor tilstrømning til de store bygymnasier, men i forhold til i fjor har flere mindre gymnasier fået pænt med ansøgere.

Således har gymnasierne i Lemvig, Skanderborg og Odder samt Horsens Statsskole oplevet stigninger på mere end 20 procent, mens det Kristne Gymnasium i Ringkøbing har fået knap 39 procent flere ansøgere.

Udsigt til færre elever

Modsat har Grenaa Gymnasium fået 31 procent færre ansøgere, og Bjerringbro Gymnasium må notere et fald på knap 9 procent.
”Vi vil forsøge at give så mange som muligt adgang til deres favoritgymnasium, og det lykkes i reglen for op mod 98 procent. Resten kan vi blive nødt til at placere på nabogymnasiet for at få puslespillet til at gå op”, siger specialkonsulent Simon Frost Mortensen fra Region Midtjylland.
Forud for den endelige fordeling skal de unge, der er blevet erklæret måske egnede til gymnasiet, dog først igennem en optagelsesprøve.

Forventet fald på HF

HF-uddannelserne har tabt terræn, idet 13 procent færre unge har søgt dem. Det er imidlertid helt forventeligt, siger Simon Frost Mortensen
”De 1.183 ansøgere kommer oven på sidste års rekordhøje søgning, så vi havde ikke forventet mere. Det er stadig et flot tal”.


Der er dog også på HF store lokale forskelle. Således har HF-linjerne på Holstebro Gymnasium, Skive Gymnasium og HF, Grenaa Gymnasium, Århus Akademi samt VUD Djursland fået mindst 25 procent færre ansøgere, og kun enkelte – heriblandt Struer Statsgymnasium VUC Skive-Viborg samt Viby Gymnasium og HF - kan notere pæn fremgang.

Se ansøgertallene for de enkelte skoler (pdf)

Billedtekst:
6.974 unge midtjyder vil gerne optages på de almene gymnasier. Langt de fleste får adgang til deres favoritgymnasium, men enkelte må placeres på nabogymnasiet for at få puslespillet til at gå op. Her et glimt fra Viborg Gymnasium og HF. Fotoet er til fri brug i forbindelse med pressemeddelelsen. Få det i høj opløsning ved at klikke på det.


Flere oplysninger:

Simon Frost Mortensen
Specialkonsulent
Regional Udvikling
Region Midtjylland
Telefon: 7841 1107
simon.frost@ru.rm.dk

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer