11.11.2015

Hospitalsenheden Horsens har netop ansat Martin Valand Eivindson som ny forskningsansvarlig overlæge inden for det endoskopiske område. Målet er at tilvejebringe ny viden og mere ensartede procedurer, som både patienter og sundhedspersonale kan få gavn af.

Med den nyoprettede stilling som forskningsansvarlig overlæge ønsker Hospitalsenheden Horsens at udbygge de forsknings-, udviklings- og uddannelsesaktiviteter, som allerede er etableret inden for det endoskopiske område, og som går hånd i hånd med en produktiv praksis.

Hospitalets endoskopiske center udførte i 2014 11.200 planlagte tarmundersøgelser og -operationer med kikkertudstyr, heraf ca. 500 relateret til den landsdækkende screeningsindsats for tarmkræft. Derudover gennemførtes 2.300 akutte endoskopier på hospitalets operationsgang.

- Vores ambition er på sigt at forbedre behandlingen både for patienterne i centeret og mere generelt for de mange patienter, som skal gennemgå et endoskopisk udrednings- og behandlingsforløb, siger overlæge Martin Valand Eivindson.

Ny viden om endoskopisk praksis

Som forskningsansvarlig overlæge vil Martin Valand Eivindsons opgaveportefølje både omfatte etablering af ph.d.-forløb, register- og databaseregistrering samt hans egen kliniske forskning med inddragelse af patienter.

- Et af vores projekter bliver at se nærmere på procedurerne for endoskopi af den voksende gruppe af patienter, som er i behandling med blodfortyndende medicin. Der findes endnu ikke nogle videnskabelige studier af patientgruppen i sammenhæng med et endoskopisk indgreb, siger Martin Valand Eivindson.

Endvidere skal han være med til at videreudvikle den regionale uddannelsesindsats, som er udviklet på basis af britiske standarder, og som har medført, at Hospitalsenheden Horsens i dag er regionalt uddannelsessted for skoperende læger.

Baggrund i mave-tarm sygdomme

Martin Valand Eivindson er 45 år, uddannet speciallæge i intern medicin og har en ph.d. fra Aarhus Universitet. Han kommer senest fra et job som overlæge på hospitalets medicinske afdeling, hvor han har koncentreret sig om undersøgelse og behandling af mave-tarm sygdomme, herunder patienter med kronisk tarmbetændelse.

Martin Valand Eivindson er oprindelig fra Norge, men har boet de sidste tyve år i Danmark. Lægeuddannelsen har han gennemført dels i Tyskland og dels i Aarhus.

Den nye forskningsansvarlige overlæge har desuden solid praktisk erfaring som skopør og vil i sit nye job fortsætte med at gennemføre endoskopier sideløbende med forskningsindsatsen.

Yderligere oplysninger:

Martin Valand Eivindson
Overlæge, ph.d.
Medicinsk Afdeling
Mobil: 4041 2662
Martin.Eivindson@rm.dk