Bente Nielsen i debat med den Norske Ambassadør i Budapest, Tove Skarstein.

13.11.2015

Næstformand for Regionsrådet Bente Nielsen besøgte i weekenden 6.-9. november Budapest – dels for at deltage i en fire dage lang Skandinavisk Kvindefestival og dels for at besøge Region Midtjyllands kontor i Budapest, Central Denmark Region’s Office for Central- and Eastern Europe (OCEE).

Bente Nielsen var inviteret til festivalen af arrangøren, Det Skandinaviske Hus, der i øvrigt deler adresse med OCEE. Festivalen var en bred vifte af oplæg, foredrag, debatter, samtaler og udstillinger.

Temaet var skandinaviske kvinder før, nu og i fremtiden, og kernen i temaet var kvinders kamp for ligeberettigelse. En kamp, der ifølge Bente Nielsen fortsat er aktuel, relevant og berettiget såvel i Ungarn som i Skandinavien.

Gå til større billede af Bente Nielsen og Max Madsen

Region Midtjylland, repræsenteret af Bente Nielsen, var fredag aften vært ved en middag for oplægsholdere, debattører og udstillere. Mandag deltog Bente Nielsen i en livlig debat om ”Kvinder i politik og diplomati gennem de seneste 100 år” med den norske ambassadør i Ungarn, Tove Skarstein.
- Festivalen var velorganiseret og formåede at bevare fokus på kvinders rolle i den demokratiske proces, vi i Skandinavien har arbejdet målrettet med siden kvinder fik valg- og stemmeret i 1915, siger Bente Nielsen.


Processen optager Bente Nielsen meget, og hun har sammen med andre fremtrædende kvindelige, danske politikere tidligere i år sat fokus på den ved Grundlovsdags-arrangementet på Gl. Estrup Herregaardsmuseum den 5. juni.

- Det er vældig vigtigt, at debatten ikke slutter med markeringen af 100 året for kvinders valg- og stemmeret. Processen hen mod absolut ligestilling og ikke mindst ligeløn er fortsat i gang, og vi kvinder har en forpligtelse til at holde gryden i kog”, siger Bente Nielsen.
- Det er jo fantastisk, at man tager til Budapest for at opleve, hvordan debatten om den skandinaviske model for ligeberettigelse debatteres og har stor interesse for kvinder i alle aldre. Og selvom det på mange områder er tydeligt, at den demokratiske proces har flere år på bagen i Danmark end Ungarn, så har vi sandelig stadig et stykke vej at gå, før vi kan tale om at have opnået ligestilling.

 

Billedtekst, nederste foto: Bente Nielsen og Max Madsen, RM’s mand i Centraleuropa, uden for huset, hvor regionens repræsentations-kontor holder til og deler lokaler med det Skandinaviske Hus i Budapest.

 

Yderligere informationer:

  • Bente Nielsen, næstformand for regionsrådet i Region Midtjylland
  • Hanne Jørgensen, Sekretariatet for Regional Udvikling, Region Midtjylland