Krystalkugle

Region Midtjylland i spidsen for nordisk udredningsarbejde om, hvilke kompetencer virksomhederne har brug for i de kommende år. De rigtige medarbejdere er nødvendige for vækst.

I de kommende tre år skal Region Midtjylland stå i spidsen for en analyseindsats om fremtidens behov for kompetencer i virksomhederne. Regionsrådet for Region Midtjylland valgte på sit møde onsdag at støtte projektet KOBRA, der har ni danske uddannelsesinstitutioner som partnere samt 16 partnere fra Norge og Sverige. Projektet har et samlet budget på 54 mio. kroner. Region Midtjylland bidrager med 4,8 mio. kroner kommer fra de regionale erhvervsudviklingsmidler samt 7,9 mio. kroner fra EU’s Interregprogram for Øresund, Kattegat og Skagerrak.

Bedre service til virksomhederne

Formålet med den nordiske indsats er at indsamle viden om, hvad fremtidens arbejdsmarked kræver af medarbejderne, samt om hvordan det skal blive muligt at matche virksomhedernes behov med udbuddet af arbejdskraft med de rette kvalifikationer.

Derudover ønsker Region Midtjylland viden om, hvordan man kan øge samarbejdet mellem uddannelsesområdet, beskæftigelsesområdet og erhvervsområdet med henblik på fælles strategier for de aktører, der beskæftiger sig med kompetenceudvikling og kompetenceforsyning.

Projektets analyseresultater skal blandt andet bruges til at opkvalificere virksomhedskonsulenterne hos Væksthuset samt på de lokale erhvervsservicekontorer og jobcentre.

Målrette indsatsen

”Det er alle virksomhedernes kompetente medarbejdere, der skaber væksten i regionen, men kravene til dem udvikler sig hele tiden”, siger Bent Mikkelsen, afdelingschef i Regional Udvikling, Region Midtjylland.

”Hvis vi kan kikke 10-15 år frem i tiden, kan vi målrette vores indsats. For hvordan er det lige, at jobcentre, uddannelsesinstitutioner og erhvervsorganisationer skal agere for at sikre, at fremtidens medarbejdere kan netop det, som virksomhederne efterspørger til den tid, og at der er nok af dem”, siger Bent Mikkelsen.

Portal og virksomhedsinterviews

Projektet skal blandt andet etablere en netportal med beskæftigelsesstatistik, uddannelsesstatistik, brancheanalyser med mere til brug for jobcentre, uddannelsesinstitutioner og erhvervsorganisationer.

De ni danske deltagende uddannelsesinstitutioner- Learnmark Horsens, Th. Langs HF & VUC, Aarhus Tech, Uddannelsescenter Holstebro, Herningsholm Erhvervsskole, Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern, Mercantec, Viden Djurs, Tradium - skal blandt andet bidrage ved at udføre flere hundrede interviews med virksomheder om deres forventninger til udvikling i beskæftigelsen og behovet for arbejdskraft i udvalgte brancher.


Billedtekst:
Projekt KOBRA, som Region Midtjylland står i spidsen for, skal kaste lys over virksomhedernes behov for kompetencer langt ud i fremtiden.
Fotoet er til fri brug i forbindelse med pressemeddelelsen. 

 

Flere oplysninger:

Bent B. Mikkelsen,
afdelingschef
Regional Udvikling
Region Midtjylland
Telefon: 7841 1500
bent.mikkelsen@ru.rm.dk

Brian Kjær Andreasen,
specialkonsulent
Regional Udvikling
Region Midtjylland
Telefon: 7841 1511
brian.andreasen@ru.rm.dk


Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer