29/10/2015

Træd bare nærmere. Regionsrådet inviterer borgerne til at søge foretræde for 
politiske fagudvalg under regionsrådet.

Fremover får borgerne bedre mulighed for at fortælle de folkevalgte, hvad borgerne mener om en sag. Regionsrådet har netop vedtaget et nyt initiativ, der giver borgerne mulighed for at få foretræde for de rådgivende og midlertidige udvalg i Region Midtjylland.

Både enkeltpersoner og interesseorganisationer, foreninger og lignende kan få foretræde for udvalgene, når det drejer sig om sager på udvalgets dagsorden eller opgavefelt.

- Vi vil gerne lytte til borgerne. Tit er det komplicerede sager, vi har med at gøre, og så kan det være godt at få flere perspektiver på en sag, siger Henrik Qvist (EL), der er formand for regionens udvalg for borgerdialog.

Henrik Qvist understreger, at det nye initiativ ikke erstatter andre måder at høre borgernes synspunkter på. Således vil det ikke være muligt at få foretræde i sager, hvor der samtidig afvikles en høring.

Muligheden for at få foretræde varer, indtil valgperioden slutter i udgangen af 2017. Til den tid bliver ordningen evalueret, og regionsrådet beslutter, om tilbuddet skal gøres permanent.

Foretræde skal aftales på forhånd. Ønsker man foretræde, skal man kontakte Regionssekretariatet i Region Midtjylland.

 

Flere oplysninger