Gå til stort billede af Bent Hansen og Yang Xiong 

Regionsrådsformand Bent Hansen rejser i dagene 14. - 17. september til Shanghai for at promovere midtjysk viden om fødevarer og sundhed.

Besøget arrangeres i samarbejde med den danske ambassade i Beijing og generalkonsulatet i Shanghai, og anledningen er 65-året for etablering af diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Kina.

Under besøget skal regionsrådsformand Bent Hansen møde Shanghais borgmester Yang Xiong og højtstående beslutningstagere på fødevare- og sundhedsområdet i byen, idet der i forbindelse med besøget arrangeres symposier og debatmøder med deltagelse af myndigheder, virksomheder og videninstitutioner.

Opfølgning på kinesisk besøg i Danmark

”Vi har over de seneste år haft et veludbygget samarbejde med Shanghai på begge områder”, siger Bent Hansen.

”Og vi har virkelig noget at byde på, når det gælder fødevaresikkerhed og fødevareinnovation samt stærke kompetencer på sundhedsområdet. Vi har netop haft besøg af en højtstående sundhedsdelegation fra Shanghai på Aarhus Universitetshospital og Skanderborg Sundhedscenter. Vores besøg i Shanghai er også en opfølgning på dette besøg”, siger han.

I delegationen deltager Region Midtjyllands nye regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen, sygehusdirektør Gert Sørensen fra Aarhus Universitetshospital samt direktør Lone Ryg Olsen fra Danish Food Cluster og seniorkonsulent Torben Huus-Bruun fra videncentret Seges.

Løftestang for nationalt samarbejde

Besøget spiller også ind i en national dagsorden, idet der fra dansk side er stort fokus på de to områder i samarbejdet med Kina.

Ifølge generalkonsul Nicolai Prytz i Shanghai understreger Bent Hansens besøg i Shanghai Region Midtjyllands internationale engagement.

Vi anser regionen som en vigtig partner i promoveringen af danske interesser i Kina”, siger Nicolai Prytz.
”Kina arbejder i øjeblikket med en omfattende sundhedsreform, og vi er fra dansk side meget interesserede i at få dansk viden og teknologi - f.eks. inden for klinisk logistik - ind i samarbejdet med kineserne.

Også på fødevareområdet har vi i Danmark og især i Midtjylland stærke kompetencer, så Region Midtjyllands stærke samarbejde med Shanghai kan være en løftestang for at styrke det nationale samarbejde med Kina”, siger han.

200 deltagere

I møderne i Shanghai deltager også repræsentanter fra Region Hovedstaden og en række virksomheder med base i Shanghai samt relevante kinesiske myndigheder, som har vist stor interesse for deltage. Således ventes godt 200 deltagere til symposier og debatmøder i løbet af de to dage.


Billedtekst:
Regionsrådsformand Bent Hansen har flere gange besøgt Shanghai. Billedet er fra 2008, hvor samarbejdet mellem Shanghai og Region Midtjylland blev formaliseret. Her ses Bent Hansen og daværende viceborgmester Yang Xiong, der nu er byens borgmester. I næste uge mødes de igen.
Fotoet er til fri brug i forbindelse med pressemeddelelsen. 


Yderligere oplysninger:

Bent Hansen, formand for
Regionsrådet i Region Midtjylland
Telefon: 7841 0010 / 4031 3707
bent.hansen@rr.rm.dk

Niels Erik K. Andersen, kontorchef
Internationalt Kontor
Region Midtjylland
Telefon: 2085 3252
niels-erik.andersen@ru.rm.dk

Nicolai Prytz, generalkonsul
Det danske generalkonsulat i Shanghai
Telefon: +86 21 8025 0600 eller
+86 (21) 62090500 * 207 (Ms. Meeja Neergaard, meenee@um.dk)

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer