Gå til stort billede af medaljeoverrækkelsen

Kontorchef Niels Erik Andersen fra Internationalt Kontor i Region Midtjylland modtog tirsdag i Shanghai en medalje for at have ydet en særlig indsats for udviklingen i byen, der er blandt verdens største.

Den såkaldte Magnolia Silver Award gives til udlændinge, som har ydet en særlig indsats for udviklingen i byen og for det internationale samarbejde, og den blev overrakt under en ceremoni i Shanghai tirsdag.

”Jeg er stolt over at kunne sætte Region Midtjylland på landkortet i Shanghai, og jeg er sikker på, at det fremover vil give endnu flere samarbejdsmulig-heder for virksomheder og organisationer i Midtjylland”, sagde Niels Erik Andersen efter overrækkelsen af medaljen og et tilhørende diplom.

”Jeg ser også prisen som en stor cadeau til de mange kolleger og samarbejdspartnere fra midtjyske organisationer, som har været involveret i samarbejdet over årene”, sagde Niels Erik Andersen.

Mange samarbejdsfelter

Niels Erik Andersen har været ansvarlig for Aarhus Amts og efterfølgende Region Midtjyllands samarbejde med Shanghai siden 2003, hvor den første samarbejdsaftale blev underskrevet. Samarbejdet har bl.a. omfattet sundhedsområdet, handicappleje, rehabilitering og ældrepleje samt uddannelsesamarbejde og virksomhedssamarbejde i Midtnet-programmet, som binder videninstitutioner og virksomheder sammen i Midtjylland og Shanghai.

Midtjylland gør en forskel

Regionsrådsformand Bent Hansen kalder det ”særdeles velfortjent”, at Niels Erik Andersen har fået prisen.

”Det er super flot, at Shanghai på denne måde anerkender vores samarbejde i byen. Det er anden gang, vi modtager denne anerkendelse, idet tidligere udviklingschef Kaj Vestergaard Nielsen modtog en tilsvarende pris i 2010. Det er ikke sædvanligt, at samme organisation modtager prisen flere gange, så det ser vi som et udtryk for, at vores samarbejde gør en forskel”, siger Bent Hansen

Shanghai har ca. 24 mio. indbyggere og ca. 80 venskabsbyer i det meste af verden.

 

Billedtekst:
Niels Erik Andersen får hængt medaljen om halsen som en anerkendelse af hans og regionens arbejde for Shanghais udvikling (øverst). Nederst ses han med medalje og diplom.
Fotos er til fri brug i forbindelse med pressemeddelelsen.
Få dem i høj opløsning ved at klikke på dem.

Gå til stort billede


Flere oplysninger:
Bent Hansen, formand for
Regionsrådet i Region Midtjylland
Telefon: 7841 0010 / 4031 3707
bent.hansen@rr.rm.dk

Niels Erik K. Andersen, kontorchef
Internationalt Kontor
Region Midtjylland
Telefon: 2085 3252
niels-erik.andersen@ru.rm.dk

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer