01.09.2015

Region Midtjylland har udviklet en hjemmeside, hvor ansatte i sundhedsvæsenet kan finde inspiration og viden om patientkommunikation.

1. september åbner regionen for hjemmesiden: patientkommunikation.dk, der indeholder viden om værktøjer og forskning fra hele landet.

- Vi ved, at kommunikation med patienterne er afgørende for gode patientforløb. Men vi har behov for at dele viden om, hvordan vi kan forbedre vores kommunikation siger koncerndirektør i Region Midtjylland, Ole Thomsen og tilføjer:

For mange dybe tallerkener

- Alt for ofte opfinder vi den samme dybe tallerken. Vi vil gerne have, den samme ”tallerken” bliver genbrugt. Og så ved vi godt, at den ind i mellem skal have et lille tvist for at passe i en ny sammenhæng. På den måde vil vi alle sammen hurtigere blive bedre.

Ole Thomsen understreger, at god kommunikation er vigtig, både når det gælder de hårde værdier som behandlingens resultater og de blødere værdier, som at patienten har en god oplevelse af forløbet.

Deler gerne

Hjemmesiden har allerede omkring 60 værktøjer – dvs. konkrete eksempler på indsatser indenfor patientkommunikation. Derudover kan man finde links til forskning og navne på forskere på området.

Helle Petersen, lektor ved Roskilde Universitet, har arbejdet sammen med Region Midtjylland om projektet. Hun har forsket i hospitalers kommunikation gennem de seneste ti år og mener, der vil være stor efterspørgsel på hjemmesidens indhold.

- Når jeg er ude for at fortælle hvad andre gør, så slår de sundhedsprofessionelle ørerne ud. De vil gerne bruge andres erfaringer. Man vil utrolig gerne have gode løsninger, hvor effekten er dokumenteret, siger hun.

Fakta

  • Hjemmesiden indeholder bidrag fra alle fem regioner og er under løbende udbygning med nye værktøjer, forskningsprojekter og anden relevant viden.

  • Siden henvender sig til alle sundhedsprofessionelle, og andre, som arbejder med patientkommunikation i hele landet. 
  • Det er Region Midtjylland der financierer hjemmesiden og står for sidens drift.

 

Flere oplysninger

  • Ole Thomsen, koncerndirektør i Region Midtjylland: 7841 0040 / 2146 9807 / ole.thomsen@stab.rm.dk 
  • Helle Petersen, lektor, Roskilde Universitet, Institut for Psykologi og Uddannelsesforskning: 3071 7440 / hep@ruc.dk

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer