03.09.2015

Hver onsdag eftermiddag bliver der i disse uger syltet for fuld kraft på Regionshospitalet Randers.

Ikke mindre end 4,5 tons økologiske asier, græskar, drueagurker og rødbeder passerer i øjeblikket gennem det store køkken, sådan at der er hjemmelavede syltevarer klar til et helt års forbrug for både patienter og kantine.

Regionshospitalet Randers serverer landets mest økologiske hospitalsmad, og det sker, uden at det koster skatteborgerne ekstra penge.

- Vi laver al vores mad fra bunden her i køkkenet, fortæller cheføkonoma Mona Carøe. På den måde kan vi holde udgifterne nede. Hvis vi skulle købe økologiske færdigproducerede varer, ville det blive meget dyrere, siger hun.

Regionshospitalet har som det eneste danske hospital Fødevarestyrelsens Spisemærke i sølv. For at få den anerkendelse, skal 60-90% af den mad, der serveres, være økologisk. De patienter, der indlægges i Randers får 83% økologisk mad.

- Udover at vi kan levere den højeste økologiprocent i landet, sikrer vi med vores store sylteprojekt en bæredygtig produktion, siger Mona Carøe. Vi køber nemlig alle råvarerne til syltning lige rundt om hjørnet på den økologiske gård, Korsmedergaard.

Hospitalskøkkenet sylter de næste onsdage et halvt ton grøntsager pr. dag.

Flere oplysninger

  • Cheføkonoma Mona Carøe Jensen: 7842 2601