18-09-15

Torsdag den 24. september kan man i Holstebro være med til præsentationen af syv særlige middage. Heraf vil en blive valgt som årets bedste lokale ret. Det særlige er, at mindst 75 pct. af råvarerne skal være lokale og indgå i en spændende middagsret.

Region Midtjylland har i mange år arbejdet med at udvikle både regionens turisme og med at skubbe de mange lokale fødevareproducenter endnu mere i gang. Sidstnævnte kan blandt andet aflæses på den årlige Food Festival i Aarhus, som netop her i september med stor succes er afholdt for tredje gang. 35.000 interesserede dukkede op til Skandinaviens største madevent.

Nu skal dette gastronomiske skub komme regionens borgere og turister til gode, når de går på restaurant.

Kodeordet er LOCAL COOKING og starter på torsdag, den 24. september. Her vil det blive afsløret, hvilken restaurant der kan bruge et lokalområdes råvarer til en god og interessant menu til en rimelig pris. At være innovativ er ikke forbeholdt de deciderede gourmetrestauranter.

Arrangementet gennemføres i et tæt samarbejde med UCH, Uddannelsescenter Holstebro, der også lægger hus til afsløringen af vindermenuen. UCH ser en klar fordel i at deres kokke- og tjenerelever i deres uddannelse får innovation og nytænkning ind deres kommende erhverv. De skal vide, at spændende kvalitetsmad er vigtig i en kommerciel markedsføring.

Syv restauranter har meldt sig til konkurrencen – og har samtidig lovet at deres retter efterfølgende kommer på deres spisekort, så vi alle kan nyde godt af deres anstrengelser.

LOCAL COOKING er et initiativ, som gennemføres i et samarbejde med Food Organisation of Denmark og de danske regioner. Konkurrencen gennemføres over hele landet i alle regioner.
 


De deltagende restauranter er:
Bøffen, Ringkøbing
Kongenshus Kro & Hotel, ved Viborg
VETO, Aarhus
Sommerfrisk, Ulfborg
Goetenborg, Them
Hotel Skjern, Skjern
Hotel Nørre Vinkel, Lemvig

Krav til Local Cooking
- Min. 75 pct. af retten skal bestå af råvarer, der er produceret inden for regionens grænser
- Retten skal serveres med en fortælling om råvarerne, deres oprindelse og smag
- Efterfølgende forpligter restauranterne sig til at sætte den ret, de deltager med, på menukortet, så gæster fra ind og udland kan smage de lokale kreationer.