Hvis du er syg, er det vigtigt at du ikke uden aftale møder op på et teststed, hospital eller hos egen læge, da du kan smitte andre.

Du kan ikke selv bestille tid til corona-test på et hospital, hvis du har symptomer som tør hoste, muskelsmerter, feber eller ondt i halsen. Det kræver en henvisning fra din egen læge.

Ring til din egen læge eller din læges vikar i dagtiden (kl. 8-16). Du kan blive henvist til test, hvis din læge vurderer, at dine symptomer gør, at du har brug for at blive henvist til test på et hospital.

Uden for lægens åbningstid kan du ringe til Lægevagten på 7011 3131. Lægevagten henviser ikke til test ved lette/milde symptomer. Har du eller dit barn sværere symptomer, vil lægevagten vurdere, om du eller dit barn er så syg, at det skal vurderes af en læge på hospitalet, og du eller dit barn evt. skal testes.

Hvis du bliver henvist til test

Læs hvad du skal gøre, hvis du bliver henvist til test

Du kan selv booke tid uden henvisning 

Hvis din læge har vurderet, at symptomerne ikke gør, at du skal henvises til test på et hospital, kan du altid selv booke en tid på coronaprover.dk til test på Testcenter Danmarks teststeder i Region Midtjylland

   

Sådan får du svar

Teststeder for syge i Region Midtjylland

Test for COVID-19 af syge foregår efter henvisning fra læge, og der kan bookes tid på teststeder på følgende hospitaler:

  • Aarhus Universitetshospital
  • Regionshospitalet Viborg
  • Regionshospitalet Herning
  • Regionshospitalet Holstebro
  • Regionshospitalet Randers
  • Regionshospitalet Horsens

Der er desuden en ordning for borgere fra Samsø Kommune.

Testcenter Danmark tilbyder test (podning) af raske borgere fra 12 år.

Aarhus Universitetshospital

Hospitalsenhed Midt

Hospitalsenheden Vest

Regionshospitalet Randers

Regionshospitalet Horsens

Samsø (Aarhus Universitetshospital)