Det gode liv stod i centrum, da Jane Clemensen, der er innovationschef på det århusianske Alexandra Instituttet, fredag inviterede alle interesserede til åben te-salon i Bruuns Galleri i Århus for at hente ideer og inspiration.

Til gengæld fortalte forbipasserende børn og ældre, 
autonome, indvandrere og småbørnsmødre over en kop te om deres drømme og visioner for det gode liv i Region Midtjylland. Hundredvis af ideer lige fra medborgerhuse for alle aldersgrupper til Internet for alle og mindre trafik i byen til Las Vegas i Odder røg over de kandelabre-dækkede borde.

 Også kunstneren Hans Krull fandt vej til te-salonen med maling og pensler og idémanden Stig Thornsohn som tålmodig levende model, mens direktør for ARoS, Jens Erik Sørensen, havde fornøjelsen af at bortauktionere maleriet til fordel for Red Barnets lokalkomite i Århus.

Te-salonen er inspireret af Region Midtjylland, der har lavet en aftale med 24 midtjyske kvinder om, at de afholder te-saloner. Målet er at indhente ideer, der kan bruges i en udviklingsplan, der skal laves for regionen.

Til Sankt Hans afleverer de 24 kvinder deres anbefaling til Region Midtjylland og indgår dermed i det videre arbejde med Den regionale Udviklingsplan. Læs mere på hjemmesiden www.annaamalia.dk hvor alle interesserede kan følge med og blande sig i debatten. På hjemmesiden ses også de kommende arrangementer i te-salonerne.


FAKTA OM
REGIONENS
UDVIKLINGSPLAN

Den regionale udviklingsplan er en vision for, hvordan Midtjylland skal udvikle sig de næste mange år. Målet er at skabe sammenhæng og synergieffekt mellem de kommunale, regionale og nationale initiativer, der tages i regionen gennem en fælles vision og strategi for udviklingen i Midtjylland. Udkast til den regionale udviklingsplan skal præsenteres for offentligheden i slutningen af 2007.