Enestående eller godt. Sådan svarer 80 procent af de pårørende til voksne handicappede i Region Midtjylland om den samlede vurdering af regionens botilbud i en stor tilfredshedsundersøgelse lanceret af de danske regioner.
Enestående eller godt. Sådan svarer 80 procent af de pårørende til voksne handicappede i Region Midtjylland om den samlede vurdering af regionens botilbud i en stor tilfredshedsundersøgelse lanceret af de danske regioner.


Det er første gang nogen i stor skala måler, hvad de pårørende til 275 voksne mennesker med fysiske eller psykiske handicap, autisme eller senhjerneskade på Region Midtjyllands 18 sociale botilbud mener om den service og hjælp, som et af deres familiemedlemmer modtager.

80 procent har enten svaret enestående eller godt og har dermed givet tommelfingeren op ad til den opgave, som Region Midtjylland løfter.

- Jeg er rigtig glad for undersøgelsens fine resultater. Den viser, at vi i regionen har formået at udvikle vores sociale bosteder for voksne med handicap til at være nogle tilbud med høj faglig kvalitet. Så der er god grund til at finde de brede smil frem, siger regionsrådsformand for Region Midtjylland Bent Hansen (S).

- Vi har spurgt de pårørende og har fået nogle ærlige svar. Dem vil vi nu bruge til noget konstruktivt som et værktøj til at blive endnu bedre til at løfte opgaverne på det voksensociale område, fortæller Bent Hansen.

Pårørende føler sig velkomne
Undersøgelsen viser, at de pårørende især er tilfredse med den gode atmosfære på botilbuddene, ligesom de finder bostederne trygge for beboerne. De oplever også, at personalet både viser respekt og er omsorgsfuldt og nærværende over for beboerne. Størst tilfredshed er der på spørgsmålet om, hvorvidt de føler sig velkomne på tilbuddet. Det svarer 98 procent ja til.

- Vi har god grund til at være stolte over undersøgelsens overordnede resultater. Samtidig har vi fået afdækket, hvor der er behov for kvalitetsforbedringer på hvert enkelt botilbud. Undersøgelsen bliver nu et godt fundament til vores videre udviklingsarbejde på de voksensociale tilbud,” mener Region Midtjyllands psykiatri- og socialdirektør Anne Jastrup.

 De pårørende har ordet - Rapport for Region Midtjylland 2008

 De pårørende har ordet - Landsrapport 2008


Fakta
Det er Center for Kvalitetsudvikling under Region Midtjylland, der har lavet undersøgelsen, som i alt omhandler 59 botilbud i de fem regioner.
Undersøgelsen omfatter 18 af Region Midtjyllands sociale botilbud. Der blev i december udsendt 398 spørgeskemaer i regionen. Der er indkommet 278 besvarelser, hvilket giver en fin svarprocent på 70 pct.

Flere oplysninger

  • Bent Hansen, regionsrådsformand, tlf. 8728 5010 / 4031 3707
  • Anne Jastrup, psykiatri- og socialdirektør, tlf. 8728 5050 / 4082 1165
  • Janne Spiegelhauer, Voksensocialchef, tlf. 8728 4090 / 4036 0733