Regionshospitalet Holstebro
Kom og mød os på en spændende arbejdsplads med ny forskning og nye behandlingsmetoder. Få ideer til hvordan du bevarer et godt helbred, og prøv at være patient for en stund - det er alvor, men gør bestemt ikke ondt.

Program for dagen


Kl. 10.00 – 15.00 Hjertemassage og kunstigt åndedræt redder liv
Anæstesiologisk afd.: Demonstration af genoplivning af dukke. Du får mulighed for at øve dig i hjertemassage og kunstigt åndedræt.

Kl. 10.00 – 15.00 Akut hjælp på fire hjul – vores fremskudte hospital
Anæstesiologisk afd.: Den gule bil er åben med falckredder + anæstesisygeplejerske.
Sted: Udenfor indgang A, Vestibulen.

Kl. 10.00 – 15.00 Ny modtagelse af den akutte patient
Akutafdelingen: Med gode erfaringer fra blandt andet USA, er vi i gang med at lave om på modtagelsen af den akutte patient. Alle akutte indlæggelser vil fremover ske et sted på hospitalet. Kom og hør mere om de nye spændende perspektiver.

Kl. 10.00 – 15.00 Hjælp hvad fejler jeg?
Medicinsk afsnit/MVA: Listen over mulige sygdomme og diagnoser er lang. I Medicinsk Visitations Afsnit har vi overblikket over de forskellige typer af medicinske patienter. Præsentation af patientkategorier med fotosession og plancher. Få målt dit blodtryk, temperatur og iltmætning i blodet.

Kl. 10.00 – 15.00 ”Kvit smøgen – få luft så du kan nyde blomsternes duft”
Medicinsk afsnit: Information om rygestop – hvad kan du selv gøre og hvilke hjælpemidler er der. Mulighed for lungefunktionsundersøgelse og vurdering
af denne.

Kl. 10.00 – 15.00 Svigter nyrerne er der hjælp at hente - også i hjemmet
Nyremedicinsk Dagafsnit/Dialysen: Der findes forskellige dialysebehandlinger til nyrepatienter. Med en såkaldt posedialyse kan du blive behandlet i hjemmet. Kom og se hvordan det foregår. En anden form for behandling er hæmodialyse, hvor blodet renses for affaldsstoffer.
Sygeplejersker + patient svarer på spørgsmål og fortæller om, hvordan det er at have behandling hjemme, og hvordan man tager på ferie med en sådan behandling.

Kl. 10.00 – 15.00 Så brug dog hovedet - Pas på det!
Neurologisk afsnit: Hvad kan du gøre for at undgå hjerneskade? Hvordan skal bl.a. cykelhjelmen sidde for at redde din forstand? Hvad nu hvis skaden er sket?
Hvordan påvirkes oplevelsen af din krop og omverden? Hvordan kan du få hjælp til at træne dig op igen? Kom og snak med neuropsykolog og plejepersonale.
Mulighed for på egen krop at prøve øvelser, der giver indtryk af den hjerneskadede patients verden.

Kl. 10.00 – 15.00 Blodprop i hjernen – hvad så?
Neurologisk afd.: Hurtig behandling indenfor 3 timer med blodpropopløsende medicin - trombolyse - er en effektiv behandling, som medfører mindre invaliditet
blandt patienter med blodprop i hjernen. Vi måler BMI og blodtryk.
Røntgen - gennemgang af trombolysebehandlingen. Se med kl. 10.30, 11.30 og 13.30

Kl. 10.00 – 15.00 Vita og Leif redder liv!
Neurologisk afd.: ”Operation Life” – er et landsdækkende tiltag med fokus på kvalitet i sundhedsvæsenet. Arbejdet drejer sig om korrekt medicinering specielt med fokus på overgangen fra hjem til hospital og omvendt.

Kl. 10.00 – 15.00 Knogler og organer via røntgen
Røntgenafdelingen Kom og se en CT-scanning i forbindelse med medicinsk behandling af blodprop i hjernen. Vi viser også forskellige røntgenoptagelser af
knogler og fremmedlegemer.

Kl. 10.00 – 15.00 Støt dine bryster – det ta’r kun 5 min
Brystkræftscreeningsenheden: Vil du vide mere, så mød op og se, hvordan brystundersøgelsen foregår.
 
Kl. 10.00 – 15.00 Nedsat hørelse?
Høreklinikken: Kom og test din hørelse.

Kl. 10.00 – 15.00 Hvordan ser kræft ud?
Patologisk Institut: Se hvordan kræft ser ud med det blotte øje. Illustration af arbejdsgange via arbejdende værksteder. Information om folkeundersøgelsen mod livmoderhalskræft.

Kl. 10.00 – 15.00 Blod- og laboratorieprøver på første klasse
Klinisk Biokemisk afd.: 250 forskellige prøver og analyser af blodprocenter, blodsukker, kolesteroltal med mere. Det er, hvad vi holder styr på i Klinisk Biokemisk Afdeling. Kom og kig i mikroskop, mål dit blodsukker og en
blodprøve på en ”kunstig arm”. Rundvisning i afdelingen kl. 10.30 + 11.30. Du kan også høre om uddannelsen til bioanalytiker.

Kl. 10.00 – 15.00 God håndhygiejne i hjemmet
Infektions Hygiejnisk Enhed: God håndhygiejne i din egen lille verden (i hjemmet) og ude i den enhed store verden (f.eks. til OL). Check din egen håndhygiejne. Der vises film.

Kl. 10.00 – 15.00 Patientens ”Røde tråd”
Dagkirurgisk afd.: Fotoserie som viser et patientforløb under operation. Sygeplejersker viser rundt og besvarer spørgsmål. En operationsstue er åben for
rundvisning. Optagelse af operation vises på tv-skærm.
 
Kl. 10.00 – 15.00 Kræft i prostata og forstørret prostata
Urinvejskirurgisk afd.: Mænds bækkenbund er et forsømt område, og mange danske mænd lider f.eks. af forstørret prostata. Den viser sig typisk i form af natlige toiletbesøg, og er kendetegnet ved, at man ikke får tømt sin blære
helt. Er du god til at få tømt din blære?

Kl. 10.00 – 15.00 Kvalitetskontrol/eftersyn af medicoteknisk udstyr
Teknisk/Medicoteknisk afd.: Et hospital er spækket med teknologi, apparatur og hjælpemidler. Altsammen udstyr, der skal holdes ved lige. Se hvordan.

Kl. 10.00 – 15.00 På job uden hold i ryggen
Arbejdsmiljø: Det er vigtigt at passe på, at man ikke bliver syg af at gå på arbejde,
og derfor gør vi her hos os meget for at forhindre arbejdsulykker. Kom og prøv hvordan en patient kan blive flyttet, uden at det går ud over ryggen. Demonstration af patientlift.

Kl. 10.00 – 15.00 ”Den gode hverdagsmad”
Centralkøkkenet: Gode råvarer er et vigtigt element for høj kvalitet, men også servering og anretning prioriteres højt. Rundvisning i Centralkøkkenet kl. 10.30 + 12.30

Kl. 10.00 – 15.00 At være landets bedste - kræver kvalitet i uddannelserne
Uddannelsesstanden: Når vores hospital i 2007 kunne blive kåret til Danmarks bedste blandt de mindre hospitaler, skyldes det også kvaliteten i vores uddannelser. Kom og mød repræsentanter indenfor: Mellemlange videregående uddannelser: Sygeplejerske-, cateringleder/ klinisk diætist-, bioanalytiker -, radiograf-, jordemoder-, ergoterapeut- og fysioterapeutuddannelsen. Erhvervsuddannelser: Lægesekretær-, hospitalsserviceassistent-, social- og sundhedsassistent-, audiologiassistent- og ernæringsassistentuddannelsen.

Kl. 11-12 og 14-15 Mød hospitalsledelsen
Hospitalsledelsen: Kom og mød os i hospitalsledelsen til en åben snak om blandt andet fremtiden for hospitalet i Holstebro. Vel mødt i Vestibulen, indgang A, Hovedindgangen, Regionshospitalet Holstebro.

 Hent programmet til print