04-05-2009DR-meteorologen Jesper Theilgaard er konferencier, når den midtjyske semifinale i Klima-DM afvikles i Skive 15. maj. 204 midtjyder har indsendt deres klimaløsninger i håb om at vinde 250.000 kroner.

Byg et solopvarmet tørrehus til vasketøjet, plant energipil på forladte industrigrunde, eller tryk toiletrullen flad, så du kun ruller den nødvendige mængde af det sugende papir ud.
Midtjydernes opfindsomhed er stor, når det gælder om at udtænke klimavenlige løsninger. 204 bidrag fra Region Midtjylland er det blevet til – kun overgået af hovedstadsregionens 206 bidrag. Alt i alt var der uploadet 871 bidrag på www.klima-dm.dk ved fristens udløb 1. maj.
Klima-DM afvikles i samarbejde med Vækstforum for Region Midtjylland, og 15. maj kåres de tre regionale vindere ved et festligt arrangement på Skive Bibliotek. Skive blev i 2008 af Klima- og Energiminister Connie Hedegaard udnævnt til Energiby – i øvrigt sammen med København og Kolding.

Tre kategorier
De tre vindere i kategorierne handling, teknologi og kreativitet får hver 20.000 kroner for deres klimaløsninger – plus adgang til den store finale, der afvikles i København 12. juni og belønner tre vindere med 250.000 kroner hver.
Ved den regionale finale på Skive Bibliotek 15. maj klokken 15-17 vil DR-meteorologen Jesper Theilgaard styre festlighederne, når det regionale dommerpanel udvælger tre vinderprojekter.
Pressen er velkommen ved arrangementet, der også er åbent for borgerne. På forhånd er ti nominerede projekter og deres ophavsmænd fra hver konkurrencekategori repræsenteret, så der bliver masser at se på og få inspiration af.

Det regionale dommerpanel består af:
• Jørgen E. Olesen, Forskningsprofessor – Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet, Aarhus Universitet
• Kim Clausen, Museumsdirektør, Ringkøbing
• Rikke Ribert Andersen, Marketingcoordinator, Arla
• Morten Bjerre, håndboldspiller, Viborg HK
• Mette Freisner, Innovation consultant and Kaospilot, Rambøll

Se dommerne præsentere sig selv
Se programmet for dagen
Se alle forslagene
Læs mere på www.klima-dm.dk

Fotoet af Jesper Theilgaard er til fri brug i forbindelse med omtale af denne pressemeddelelse. Download det i høj opløsning ved at klikke på det.

Flere oplysninger:

  Karsten Bækgaard, kontorchef
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 8728 5130
Mobil: 2961 7769
karsten.baekgaard@ru.rm.dk


Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne